Volledig scherm
© Wim Corduwener

Zorggroep Manna vraagt personeel eenmalig loonoffer

ENSCHEDE - Zorggroep Manna heeft zijn circa duizend personeelsleden een eenmalig, vrijwillig loonoffer gevraagd. De Enschedese aanbieder van verpleeghuiszorg, wijkverpleging, woonbegeleiding en huishoudelijke ondersteuning probeert hiermee een tekort van vele tonnen op de eindafrekening van 2015 te voorkomen.

Personeel wordt gevraagd een deel van de eindejaarsuitkering en/of verlofdagen in te leveren.

„We hebben door alle veranderingen in de zorg veel extra kosten gehad in 2015, vooral in het begin van het jaar”, zegt directeur André Kok. Zo moesten medewerkers vanwege de overdracht van zorgtaken aan de gemeenten ongeveer 3.500 thuisgesprekken voeren met klanten.

Manna
„Een enkele gemeente heeft ons daar een kleine vergoeding voor gegeven, maar de meeste van die uren hebben we zelf moeten betalen”, zegt Kok.
Hoe groot het dreigende tekort is, houdt Kok voor zichzelf. „Maar het zijn geen miljoenen euro’s, zo groot zijn we nu ook weer niet.”Manna heeft weinig reserves en doet daarom eenmalig een beroep op alle medewerkers. „We verwachten in 2016 weer een gezonde bedrijfsvoering te hebben, omdat we dan in onze toch al efficiënte organisatie op enkele punten nog goedkoper kunnen werken”, zegt Kok. „Alle landelijke prognoses wijzen erop dat het na 2016 beter gaat in de zorg.”

Maatregelen
Bij de in nood geraakte branchegenoot TSN werd eerder dit jaar vanwege geldnood op het loon gekort bij ongeveer 4.300 huishoudelijke hulpen. Dit onvrijwillige offer werd onlangs door de kantonrechter in Almelo teruggedraaid. „Zover wilden en willen wij het niet laten komen”, zegt Kok, „daarom wilden we ook niet wachten met maatregelen en waren we er vrij snel over uit dat we een ‘vrijwillig beroep’ op het personeel zouden doen.”

Organisatie
Het voorstel is volgens Kok ‘opmerkelijk goed ontvangen’ onder grote delen van het Manna-personeel. „Men ziet de ernst van de situatie in. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik schat dat zeker de helft van alle medewerkers meedoet.” Het personeel is gevraagd vóór vandaag aan te geven wie meedoet en wie niet.
De hoogte van het loonoffer is sterk afhankelijk van het salaris, het aantal resterende vrije dagen dat kan worden ingeleverd en het aantal uren dat een medewerker dit jaar heeft gedraaid. „Ik geloof dat het laagste bedrag 16 euro is. Dat kan oplopen tot vele honderden euro’s bij de hoogst betaalden in de organisatie. Ja, natuurlijk doe ik ook mee. Je kunt zoiets niet van een ander vragen als je zelf niet het goede voorbeeld geeft.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.