Volledig scherm
© Lars Smook

Zwaarbewapend arrestatieteam haalt 3 mensen uit flat in Enschede

ENSCHEDE - Een zwaarbewapend arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmorgen twee mannen en een vrouw uit een flat aan de Vlierstraat in Enschede gehaald. De drie zijn afgevoerd.

Een man en vrouw zijn in de ene woning aangehouden, en enige tijd later is de derde verdachte in een ander appartement van dezelfde flat opgepakt.

Automatische wapens
In de flat zijn bloed en sporen van geweld aangetroffen, maar de politie kan nog niets melden over eventuele slachtoffers. De omgeving van de flat werd tijdelijk afgezet. Het arrestatieteam droeg automatische wapens bij zich.

Ruzie
Buren hoorden dat een van de verdachten dreigde 'de deuren in te trappen'. Ook werd er volgens getuigen gezegd dat een van de opgepakte flatbewoners 'vrienden wilde ophalen om orde op zaken te stellen'. Wat de inhoud van het conflict precies was, kon vooralsnog niet worden achterhaald.

Reling
Een bovenbuurman hing over de reling van zijn balkon en riep naar beneden of het wat rustiger kon. En of ze hun ruzie misschien elders konden uitvechten.

Overlast
Twee van de drie verdachten, die van niet-Nederlandse afkomst zijn, wonen een maand of vier in de flat. Van meet af aan zorgden ze volgens buren voor overlast en werden geregeld deuren ingetrapt.

Mogelijk geschoten
In de buurt zijn knallen gehoord. Mogelijk gaat het om schoten, maar dat kan de politie nog niet bevestigen. „Het is duidelijk dat er iets is voorgevallen, anders ligt er geen bloed. Maar wát is nog onduidelijk”, aldus een woordvoerder.

De politie doet verder onderzoek.

Volledig scherm
© Lars Smook
Volledig scherm
© Bert Janssen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.