Rotterdam Ahoy is al langere tijd bezig met esports. In 2019 vond DreamHack, een van de grootste gamingfestivals ter wereld, plaats in de Nederlandse evenementenhal.
Volledig scherm
Rotterdam Ahoy is al langere tijd bezig met esports. In 2019 vond DreamHack, een van de grootste gamingfestivals ter wereld, plaats in de Nederlandse evenementenhal. © videostill

Al meer dan 650 aanmeldingen voor Summer College van EsportsX en Rotterdam Ahoy

De online versie van het Esport Summer College dat EsportsX in samenwerking met Rotterdam Ahoy organiseert, heeft binnen een week al meer dan 650 aanmeldingen ontvangen. Op 27 mei kunnen alle deelnemers kosteloos een aantal presentaties volgen over esports en gaming.

Esports Summer College is het voorprogramma van EsportsX, de grootste esports-conferentie van Nederland. Tijdens het Esports Summer College komen verschillende sprekers aan bod die ieder vanuit hun eigen expertise kennis delen over esports en gaming. Door de coronacrisis is het niet mogelijk om een fysiek evenement hiervoor te organiseren. Het is voor het eerst dat een dergelijke conferentie online wordt aangeboden.

De sprekers zijn onder andere Jolanda Jansen (Rotterdam Ahoy), Philip Tieking (Keuken Kampioen Divisie), Jaap Vissel (ESL) en Marcus Lindmark (DreamHack). Alle experts komen aan bod in het programma, dat in drie categorieën is verdeeld. Het eerste deel van de dag staat in het teken van ‘kennis’, het middelste deel gaat over ‘inspiratie’ en de dag wordt afgesloten met presentaties over ‘praktijk’. 

Het is nog mogelijk om je kosteloos aan te melden voor het Esports Summer College dat op 27 mei plaatsvindt.

Het programma van het Esports Summer College staat bol van de experts die ieder binnen hun eigen expertise aan het woord komen.
Volledig scherm
Het programma van het Esports Summer College staat bol van de experts die ieder binnen hun eigen expertise aan het woord komen. © Esports Summer College