Nu de eDivisie voorlopig stilgelegd is vanwege het coronavirus komt de organisatie met een serie online toernooien
Volledig scherm
Nu de eDivisie voorlopig stilgelegd is vanwege het coronavirus komt de organisatie met een serie online toernooien © eDivisie, Jeroen Weimar

eDivisie organiseert online FIFA-toernooien voor esporters en community

eDivisieEnkele weken geleden meldde de organisatie van de eDivisie dat de competitie stilgelegd werd. FIFA-ontwikkelaar EA Sports heeft vanwege de coronacrisis een pauze ingelast voor alle officiële FIFA-competities die meetellen voor het WK. De eDivisie organiseert nu zelf toernooien, voor esporters én de community: de eDivisie Open Series.

Vandaag maakt de organisatie van de eDivisie bekend dat er online toernooien georganiseerd worden om de leegte van de momenteel uitgestelde competitie op te vullen. Het gaat om toernooien waar iedereen zich voor in kan schrijven en bovendien een aantal bekende namen aan mee zullen doen, zoals esporters die normaal in de eDivisie actief zijn.

Drie keer per week

De eDivisie Open Series worden drie keer per week gespeeld, op maandag, woensdag en vrijdag. Iedere dag is er een nieuw toernooi met nieuwe inschrijvingen en dus ook een nieuwe winnaar. Er wordt tussen 15.00 en 19.00 gespeeld en er kunnen maximaal 128 spelers deelnemen. Van deze 128 zijn er 5 tot 8 spelers door de eDivisie uitgenodigd. Dit kunnen esporters zijn, maar ook Nederlandse profvoetballers of eDivisie-commentatoren.

Er wordt enkel op de PlayStation 4 gespeeld en iedere speler speelt met zijn eigen FIFA 20 Ultimate Team. Inschrijven kost minstens 1 euro, maar iedereen mag zelf bepalen of hij meer betaalt. Alle opbrengsten worden aan het einde van de dag gedoneerd aan een goed doel dat zich inzet voor de bestrijding van het coronavirus. Welk goede doel precies wordt na afloop van het toernooi gekozen door de winnaar.