Microsoft mag van de Europese commissie Bethesda Softworks overnemen. De commissie heeft gekeken of Microsoft na de overname een monopoliepositie zou hebben, maar concludeerde dat dit niet het geval is.
Volledig scherm
Microsoft mag van de Europese commissie Bethesda Softworks overnemen. De commissie heeft gekeken of Microsoft na de overname een monopoliepositie zou hebben, maar concludeerde dat dit niet het geval is. © Reuters

Europese commissie stemt in met aankoop van Bethesda door Microsoft

De overname van Bethesda Softworks door Microsoft is goedgekeurd door de Europese commissie. De commissie heeft zich gebogen over de vraag of Microsoft een monopoliepositie zou hebben na de overname en concludeerde gisteren dat dit niet zo is.

 1. Investeerdersgroep kritisch op ceo Bobby Kotick van Activision vanwege 200 miljoen dollar bonus

  Investeer­ders­groep kritisch op ceo Bobby Kotick van Activision vanwege 200 miljoen dollar bonus

  De CtW Investment Group heeft kritiek geuit op de bonus van 200 miljoen dollar die Activision-Blizzard baas Bobby Kotick krijgt. De investeringsgroep laat weten dat Kotick gebruik maakt van een bijzondere provisie in zijn contract om de bonus te ontvangen. Ondanks het feit dat de aandelen van de uitgever van onder andere Call of Duty en Overwatch flink zijn gestegen, is dit volgens CtW niet te koppelen aan de prestaties van Kotick.
 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - Ajax

  9 mei
 2. Samenvatting | Willem II - PSV
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Willem II - PSV

  9 mei