Afgelopen weekend verscheen deadmau5 samen met Dillon Francis en Steve Aoki op een virtueel festival in Fortnite dat een uur duurde.
Volledig scherm
Afgelopen weekend verscheen deadmau5 samen met Dillon Francis en Steve Aoki op een virtueel festival in Fortnite dat een uur duurde. © IGN

Kijk terug: Steve Aoki, deadmau5 en Dillon Francis gaan los op festival in Fortnite

Afgelopen weekend gingen de dj’s Steve Aoki, deadmau5 en Dillon Francis helemaal los in de game Fortnite. Het optreden duurde een uur en trok veel bekijks.

Voor de zoveelste keer was Fortnite dit weekend het podium voor een evenement. Er was een wapenstilstand dus spelers gingen elkaar tijdelijk niet te lijf met bouwwerken en kogels, maar verzamelden zich om te feesten op een digitaal festival nu de fysieke edities allemaal afgelast zijn. Dit keer verschenen Steve Aoki, deadmau5 en Dillon Francis op het virtuele podium.

De dj’s verschenen op een scherm waar te zien was hoe ze de plaatjes aan elkaar draaiden. Dit was anders dan de vorige keer dat een artiest optrad in de game Fortnite, want toen baande een reusachtige virtuele versie van Travis Scott zich door de straten terwijl hij een optreden gaf. 

Speciale gamemodus

Tijdens de optredens van de drie dj’s hadden spelers de mogelijkheid om allerlei dansjes uit te voeren, rond te springen en ‘feestelijke bommetjes’ te gooien. Allemaal onderdeel van de gloednieuwe gamemodus Party Royale waarin wapens en bouwmaterialen niet zijn toegestaan en spelers samenkomen om plezier te maken in plaats van tegen elkaar te strijden.

Bekijk hieronder onze populairste esports-video's van dit moment: