PSV Esports en Defusekids strijden om het eerste ticket naar de finale van de Dutch League
Volledig scherm
PSV Esports en Defusekids strijden om het eerste ticket naar de finale van de Dutch League © META

Kraker tussen PSV Esports en Defusekids opent play-offs Dutch League

Dutch LeagueVoor de derde keer dit seizoen treffen Defusekids en PSV Esports elkaar in de Nederlandse League of Legends-competitie Dutch League. Dit keer staat er een finaleplek op het spel, want de winnaar gaat direct door naar de eindstrijd.

Vanavond nemen Defusekids en PSV Esports het tegen elkaar op in de play-offs van de Dutch League. De twee teams werden vooraf als favorieten gezien en eindigden ook op de eerste twee plekken in de competitie. PSV Esports werd met groot machtsvertoon eerste (9-1) en Defusekids krabbelde net op tijd weer op voor de tweede plaats (7-3).

Eerder dit seizoen troffen de twee teams elkaar al twee keer. De eerste keer was PSV Esports te sterk, maar bij de tweede wedstrijd bezorgde Defusekids de Einhovenaren hun enige verlies van dit seizoen. De score is onderling dus in balans en de vraag is welk team in de play-offs het sterkst is.

2500 euro te winnen

De winnaar van PSV Esports tegen Defusekids gaat direct door naar de grote finale van de Dutch League, waar 2500 euro te winnen is. Bovendien vertegenwoordigt de winnaar van die finale ook de Benelux op het Europese toernooi EU Masters. De verliezer van de eerste play-offwedstrijd krijgt overigens nog wel een tweede kans op de eindstrijd.

De nummers drie en vier van de Dutch League spelen namelijk donderdagavond tegen elkaar. Team THRLL en Dynasty strijden dan om hun laatste kans op de finale. De winnaar neemt het op tegen de verliezer van PSV tegen Defusekids en maakt dus nog kans op de hoofdprijs.

Het schema van de play-offs van de Dutch League
Volledig scherm
Het schema van de play-offs van de Dutch League © META