Laura Bouman heeft van Team Liquid al een eigen teamshirt toegestuurd gekregen, terwijl ze pas in juni in haar functie begint.
Volledig scherm
Laura Bouman heeft van Team Liquid al een eigen teamshirt toegestuurd gekregen, terwijl ze pas in juni in haar functie begint. © Foto: Martijn van der Craats / Logo: Team Liquid

Laura (27) gaat werken in het grootste esports-trainingscomplex van Europa: ‘Nu al zin in’

droombaanDe Nederlands/Amerikaanse esports-organisatie Team Liquid heeft een gloednieuwe thuishaven in Utrecht. Vlak naast het station opent de Alienware Training Facility, het grootste esports-trainingscomplex van Europa. Laura Bouman is een van de gelukkigen die hier mag gaan werken en heeft er zin in: ,,Er heerst nu al een fantastische sfeer.”

De 27-jarige Laura is altijd al gamer geweest: ,,Het begon bij Pokémon op de Gameboy Advance, daarna van alles en nog wat op de Gamecube en uiteindelijk ben ik bij pc-games beland,” vertelt ze enthousiast. ,,Vrienden van mij speelden Team Fortress 2 en vroegen of ik mee wilde doen. Dat was de eerste keer dat ik in aanraking kwam met competitief gamen, oftewel esports. Dat heb ik jarenlang gespeeld waarna ik in 2012 overstapte naar Dota 2.”

Die interesse voor gaming en esports kwam altijd weer bovendrijven bij Laura, die onder andere studies journalistiek en dierverzorging niet langer dan een jaar volhield. Op een gegeven moment ging zij vrijwilligerswerk voor Duh-Events en Gamers First doen, waar zij ontdekte dat ze eventmanagement erg leuk vond. Deze partijen houden zich namelijk bezig met het organiseren van game-evenementen zoals The Party LAN en de Dutch College League. 

Esports Game Arena

Zo kwam Laura ook bij haar studie Mediamanagement terecht en liep ze uiteindelijk ook stage bij Duh-Events. Haar eindstage liep ze bij de Esports Game Arena, een gamehal in Alphen aan den Rijn. ,,Daar heb ik vorig jaar zomer in samenwerking met Team Liquid een viewingparty georganiseerd voor het WK Dota 2, The International. Het was ontzettend leuk om met ze samen te werken en te ontmoeten,” vertelt Laura. ,,Daar leerde ik ook Brittany van Team Liquid kennen, die me vertelde over het nieuwe kantoor in Utrecht en vroeg of ik mjin cv wilde inleveren. De samenwerking in de Esports Game Arena beviel ze namelijk goed.”

Laura Bouman (2e van links) maakte in de Esports Game Arena al kennis met twee esporters van Team Liquid tijdens een speciaal evenement.
Volledig scherm
Laura Bouman (2e van links) maakte in de Esports Game Arena al kennis met twee esporters van Team Liquid tijdens een speciaal evenement. © Esports Game Arena

Laura leverde haar cv in en wachtte rustig af. ,,Er gingen flink wat maanden voorbij tot ik wat hoorde, maar op een gegeven moment ontving ik een e-mail en werd ik erover gebeld. Ze vertelden me dat de aanwezigen op de viewingparty erg enthousiast waren over ‘de vrouw van de Esports Game Arena’, dus dat was heel tof om te horen.” Daarna ging alles in sneltreinvaart voor Laura: ,,Toen ben ik de procedure ingerold en heb ik drie gesprekken gehad met zowel Nederlandse als Amerikaanse personeelsleden van Team Liquid. Uiteindelijk ben ik aangenomen als workspace coördinator.”

Wat Laura in die functie gaat doen is heel divers, vertelt ze zelf: ,,Ik beman de frontdesk, geef rondleidingen, organiseer events en ben het aanspreekpunt als er problemen zijn. Echt van alles en nog wat, dus elke dag wordt weer een verrassing!” Ze is in ieder geval met open armen ontvangen, zelfs nu ze officieel nog niet is begonnen. ,,Ik start in juni, maar vorige week kreeg ik een hele maaltijd thuisbezorgd van de kok die ook op het kantoor komt te werken. Er heerst nu al een geweldige sfeer dus!”

Bekijk hieronder onze best bekeken video's op gebied van esports: