De Esports Intergrity Commission (ESIC) gaat samenwerken met de FBI om matchfixing binnen esports-competities harder aan te pakken.
Volledig scherm
De Esports Intergrity Commission (ESIC) gaat samenwerken met de FBI om matchfixing binnen esports-competities harder aan te pakken. © AFP

Matchfixing bij esports-wedstrijden wordt harder aangepakt

De Esports Intergrity Commission (Esic) wil het probleem van matchfixing binnen esports-competities serieuzer benaderen. Volgens de Esic zijn verschillende gokbedrijven betrokken bij het omkopen van spelers zodat zij wedstrijden opzettelijk verliezen. De FBI heeft een team samengesteld om die gokbedrijven op te sporen en te sluiten.

 1. Bedrijf opgedoekt dat voor 750 miljoen dollar aan valsspeelsoftware verkocht

  Bedrijf opgedoekt dat voor 750 miljoen dollar aan valsspeel­soft­wa­re verkocht

  De Chinese politie heeft in samenwerking met het Chinese telecombedrijf Tencent een bedrijf dat valsspeelsoftware verkocht opgedoekt. De software, in de gamingwereld vaak cheats genoemd, gaf kopers een oneerlijk voordeel in een flink aantal verschillende online multiplayer-spellen. Volgens de Chinese politie is dit de grootste vangst ooit van dit soort software en had het bedrijf voor meer dan 750 miljoen dollar aan cheats verkocht.
 1. Everton voor derde duel op rij zonder overwinning

  Everton voor derde duel op rij zonder overwin­ning

 2. Laagvlieger West Bromwich Albion rekent af met Southampton
  Play

  Laagvlie­ger West Bromwich Albion rekent af met Southamp­ton