In de zomer van 2020 komt Riot Games met een nieuwe shooter, genaamd Valorant
Volledig scherm
In de zomer van 2020 komt Riot Games met een nieuwe shooter, genaamd Valorant © Riot Games

Ontwikkelaar League of Legends komt in zomer 2020 met shooter Valorant

Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends, heeft vanochtend officieel de release van hun free-to-play tactical shooter Valorant aangekondigd. De game komt in de zomer van 2020 uit en lijkt op een mix van CSGO en  Overwatch, waarbij schieten de boventoon voert maar je ook abilities kunt gebruiken.

De ontwikkelaar van League of Legends, Teamfight Tactics en Legends of Runeterra kondigde in oktober 2019 aan bezig te zijn met een shooter. De game, die toen nog Project A werd genoemd, was onderdeel van de aankondigingen die Riot Games deed ter ere van het 10-jarige bestaan van League of Legends. Enkele weken geleden lekte er al informatie dat de shooter Valorant zou gaan heten. 

In een gameplay preview zien we een interne playtest waar medewerkers van Riot Games een ronde Valorant spelen. De gameplay doet direct denken aan CSGO, maar heeft een eigen stijl. Bovendien valt direct op dat iedere speler eigen abilities heeft om te gebruiken tijdens het spel. 

Wapens kopen

Een van de gelijkenissen met CSGO is het kopen van wapens aan het begin van de ronde. Riot Games toont ook de mogelijkheid om wapens voor een medespeler te kopen, wanneer deze bijvoorbeeld niet voldoende geld heeft verzameld. In CSGO koop je een wapen en geef je deze vervolgens aan je medespeler, waar dit in Valorant dus vergemakkelijkt lijkt te zijn.

Releasedatum

Er is nog geen exacte releasedatum voor Valorant, maar Riot Games geeft zelf via het officiële Twitter-kanaal aan dat we de game in de zomer van 2020 kunnen verwachten.