Ontwikkelaar Riot Games gaat in haar spel Valorant meeluisteren met spraakberichten. Dit doet het bedrijf alleen als er wangedrag wordt gerapporteerd.
Volledig scherm
Ontwikkelaar Riot Games gaat in haar spel Valorant meeluisteren met spraakberichten. Dit doet het bedrijf alleen als er wangedrag wordt gerapporteerd. © Riot Games

Riot Games gaat spraakberichten beluisteren bij melding van negatief gedrag

Ontwikkelaar Riot Games gaat in Valorant bij meerdere meldingen van wangedrag spraakberichten uit de voice chat terugluisteren om de zaak te beoordelen. Dat is toegevoegd in de laatste versie van het schietspel. De berichten en gesprekken worden kort na het oordeel verwijderd, waardoor er geen privé-data achterblijven op de server.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”