Ronnie Flex kreeg van EA Sports de mogelijheid om zijn droomelftal samen te stellen in FIFA 20. Spelers kunnen het tegen dit team opnemen om beloningen in het spel te verdienen.
Volledig scherm
Ronnie Flex kreeg van EA Sports de mogelijheid om zijn droomelftal samen te stellen in FIFA 20. Spelers kunnen het tegen dit team opnemen om beloningen in het spel te verdienen. © ANP

Ronnie Flex daagt FIFA 20-spelers uit om zijn team te verslaan: ‘Altijd een droom geweest’

Rapper Ronnie Flex heeft op verzoek van game-ontwikkelaar EA Sports zijn droomelftal samengesteld in FIFA 20. Het is nu voor gamers tijdelijk mogelijk om het op te nemen tegen dit team, dat door de computer wordt bestuurd, om beloningen in het spel te verdienen.

Ronell Langston Plasschaert, beter bekend als Ronnie Flex, ziet een droom in vervulling gaan. De fanatieke FIFA 20-speler stelde een team samen van voornamelijk Nederlandse spelers, waarbij het basiselftal zelfs volledig uit eigen land afkomstig is. Zowel oude als nieuwe helden spelen zij aan zij in Team Nori, vernoemd naar het dochtertje van Ronnie Flex.

,,Ik speel FIFA al ontzettend lang en het is altijd een droom van mij geweest om in de game terecht te komen”, vertelt Ronnie. ,,Het was geweldig om de vrijheid te krijgen om mijn dreamteam samen te stellen. Het is uniek en tof om legendarische spelers van eigen bodem samen te kunnen voegen met mijn helden van nu.’’

Onder andere iconen als Edwin van der Sar, Clarence Seedorf en Ruud Gullit maken hun opwachting, evenals Virgil van Dijk, Memphis Depay en Steven Berghuis. Het basisteam van Ronnie Flex ziet er als volgt uit:

Doelman: Edwin van der Sar
Verdedigers: Patrick van Aanholt, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries
Middenvelders: Georginio Wijnaldum, Clarence Seedorf, Jean-Paul Boëtius
Aanvallers: Memphis Depay, Ruud Gullit, Steven Berghuis

Ronnie mocht voor zijn team ook een eigen tenue ontwerpen waarmee in het spel gespeeld wordt. Als spelers in de gamemodus genoeg punten behalen, spelen ze dit tenue ook vrij voor hun eigen team. De rapper was direct enthousiast toen hij gevraagd werd: ,,Toen ik hoorde dat ik een uniek shirt mocht ontwerpen waarmee iedereen kan spelen, hoefde ik daar niet lang over na te denken.”

Ronnie Flex mocht zelf het tenue ontwerpen waar zijn droomelftal mee speelt in FIFA 20. Als spelers goed genoeg presteren tegen zijn team, spelen ze het tenue ook vrij voor hun eigen team
Volledig scherm
Ronnie Flex mocht zelf het tenue ontwerpen waar zijn droomelftal mee speelt in FIFA 20. Als spelers goed genoeg presteren tegen zijn team, spelen ze het tenue ook vrij voor hun eigen team © EA Sports

Wat is een Squad Battle?

In een zogenaamde ‘Squad Battle’ nemen FIFA 20-spelers het op tegen een team dat door de computer wordt bestuurd. Meestal zijn de teams door ontwikkelaar EA Sports samengesteld, maar in een zogeheten Featured Squad Battle laten zij iedere week een bekend persoon een team samenstellen. Onder andere wereldsterren als Childish Gambino, Nicky Romero en Virgil van Dijk gingen Ronnie Flex voor.