Travis Scott (hier op de foto met Kylie Jenner) is binnenkort te zien in het populaire spel Fortnite. De Amerikaanse rapper geeft in totaal vijf virtuele concerten.
Volledig scherm
Travis Scott (hier op de foto met Kylie Jenner) is binnenkort te zien in het populaire spel Fortnite. De Amerikaanse rapper geeft in totaal vijf virtuele concerten. © EPA

Travis Scott geeft virtuele concerttour in videogame Fortnite

De Amerikaanse rapper en zanger Travis Scott is een samenwerking aangegaan met Fortnite-ontwikkelaar Epic Games. Hij gaat een aantal virtuele concerten geven in Fortnite. Op vrijdag 24 april is het eerste ‘Astronomical’-concert.

De uiterst populaire game Fortnite is komend weekend het podium van de Amerikaanse artiest Travis Scott. De 27-jarige rapper/zanger geeft in totaal vijf concerten onder de naam Astronomical. De virtuele deuren van de concerten gaan 30 minuten van tevoren open.

Concert 1: Vrijdag 24 april om 01.00 uur Nederlandse tijd
Concert 2: Vrijdag 24 april om 16.00 uur Nederlandse tijd
Concert 3: Zaterdag 25 april om 06.00 uur Nederlandse tijd 
Concert 4: Zaterdag 25 april om 16.00 uur Nederlandse tijd
Concert 5: Zondag 26 april om 12.00 uur Nederlandse tijd

De concerten zijn voor zover bekend steeds hetzelfde. Ontwikkelaar Epic Games geeft aan dat de verschillende momenten ervoor moeten zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft een van de concerten bij te wonen.

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat Epic Games een samenwerking aangaat met een populaire artiest. Vorig jaar hield Christopher ‘Marshmello’ Comstock een liveconcert in Fortnite. Daar keken in het spel meer dan 10 miljoen spelers naar. Zowel Marshmello als Travis Scott zijn beide actieve Fortnite-spelers. Marshmello won in 2018 samen met Tyler ‘Ninja’ Blevins het Fortnite Pro Am toernooi, waarvan de opbrengst naar een goed doel ging.