Bryan Hessing viert een doelpunt tijden de eDivisie Finals in AFAS Live.
Volledig scherm
Bryan Hessing viert een doelpunt tijden de eDivisie Finals in AFAS Live. © eDivisie

Voetballers en esporters Heracles en PEC in actie tijdens internationaal FIFA-toernooi

Met het stilvallen van het voetbal biedt een groep van acht Europese voetbalcompetities een vervangende vorm van entertainment aan haar jonge fans. In een online EA SPORTS FIFA20-toernooi nemen zij het tegen elkaar op in het ‘Stay2Score’-toernooi. De strijd vindt plaats onder de vlag van koepelorganisatie European Leagues.

Onder meer de Spaanse, Italiaanse en Zweedse competities leveren een viertal spelers, bestaande uit twee EA SPORTS FIFA esporters en twee voetballers of influencers. Ook Nederland is hierin vertegenwoordigd, met Bryan Hessing en Silvester van der Water die vanuit Heracles deelnemen, en Tony Kok en Sam Kersten die aantreden in het shirt van PEC. Deze clubs zijn gekozen op basis van hun prestaties in het huidige eDivisie-seizoen. Beide clubs kwalificeerden zich voor de eDivisie Finals, die op 15 februari jl. in AFAS Live werden gespeeld voor ruim 2000 toeschouwers.

Deze samenwerking tussen voetbalcompetities is uniek; nooit eerder werkten acht topcompetities uit het internationale profvoetbal samen om de beste en bekendste spelers samen te brengen in een onlinetoernooi.

Tony Kok (midden) na de gewonnen eDivisie Finals in AFAS Live.
Volledig scherm
Tony Kok (midden) na de gewonnen eDivisie Finals in AFAS Live. © eDivisie

De deelnemende competities

• Bundesliga (Oostenrijk)
• Pro League (België)
• Eredivisie
• Serie A (Italië)
• Ekstraklasa (Polen)
• Liga Portugal
• LaLiga (Spanje)
• Allsvenskan (Zweden)

De eerste uitzending van het Stay2Score-toernooi is op woensdag 13 mei en is vanaf 18.00 uur te volgen via het YouTube-kanaal van de eDivisie. De overige uitzenddagen zijn op zaterdag 16 mei, woensdag 20 mei, vrijdag 22 mei en zaterdag 23 mei.

Bekijk deze video: een potje FIFA tegen een wereldtopper.