Esporter Robin Rönnquist, online beter bekend als ‘flusha’, is veroordeeld voor belastingontduiking van ruim 100.000 dollar prijzengeld dat hij ‘vergat’ aan te geven.
Volledig scherm
Esporter Robin Rönnquist, online beter bekend als ‘flusha’, is veroordeeld voor belastingontduiking van ruim 100.000 dollar prijzengeld dat hij ‘vergat’ aan te geven. © Valve

Wereldberoemde esporter gaf ruim 100.000 dollar prijzengeld niet aan bij de belasting: ‘Foutje’

Esporter Robin Rönnquist, online beter bekend als ‘flusha’, heeft een hoge boete opgelegd gekregen voor het niet aangeven van gewonnen prijzengeld. De Zweed, die in 2015 ‘vergat’ om zo’n 120.000 dollar aan te geven, verklaart dat het een foutje was.

  1. Coureur Rudy van Buren: 'Sponsoring is het grootste verschil tussen racen in een sim of op het ciruit’

    Coureur Rudy van Buren: 'Sponsoring is het grootste verschil tussen racen in een sim of op het ciruit’

    Rudy van Buren is een van de beste simracers van Nederland. De 29-jarige Nederlander begon zijn carrière op de kartbaan, maar moest daar vanwege de hoge kosten mee stoppen. Zijn daaropvolgende overstap naar de sim was zo succesvol dat het hem ook weer kansen op het echte circuit opleverde, maar dat ging volgens de coureur zeker niet vanzelf. „Veel mensen beseffen niet hoeveel marketingwerk er nodig is om te kunnen racen.”