-
PREMIUMcolumn
Gaan zitten aan een lege tafel mag niet en iets bestellen kan ook niet
Berkelland -
indebuurt.nl
Lekker! Op deze plekken in Enschede scoor je deze week een gratis donut
Goed nieuws voor iedereen die van donuts houdt. Komende vrijdag – 2 juni – is het DonutDag en kan je er gratis eentje scoren bij het Leger des Heils in Enschede. Loopt het water je al in de mond? -
indebuurt.nl
Uittip! Dit foodfestival komt weer naar Enschede
Het is bijna zover! Stoer Voer komt weer naar Enschede. Het veld in het Van Heekpark wordt 2, 3 en 4 juni omgetoverd tot een waar foodfestival. Hieronder lees je alles wat je erover wilt weten.Enschede -
PREMIUMKuipers & Kuipers
‘Toscane was in shock, hoe durfden ze!’
De wijnwereld zit een stuk complexer in elkaar dan we soms denken. Zo heeft elke herkomstbenaming zijn eigen regels. Bijvoorbeeld hoelang je de wijn op houten vaten moet laten rijpen of welke druivenrassen je mag gebruiken. Soms tot het pietluttige toe.Enschede -
PREMIUMLEZERSMENU JUNI 2023
Bij De Stadsgracht in Enschede krijgen klassieke carpaccio, kalfswang en parfait een ‘eigen draai’
Restaurant De Stadsgracht ligt in een gezellig horecastraatje, pal achter de Oude Markt in Enschede. Een charmante oude kosterswoning tussen stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch en voormalige cafetaria Schippers. Precies, van de wereldberoemde Schippersbal.Winterswijk, Enschede
-
PREMIUMKuipers & Kuipers
Van verpilsing naar bierfestival
Enschede -
PREMIUMVoor jou geproefd
Sage aan de Langestraat in Enschede: authentiek Azië met best wel lef
Zo puur mogelijke gerechten van de mooiste ingrediënten. Dat is de visie van het nieuwe restaurant Sage aan de Langestraat in Enschede. Een wereldreis op culinair gebied, tenminste als we de website mogen geloven. En dat alles in een urban interieur vol graffiti en neonlicht.Enschede -
PREMIUMOver de Tong
Bij Auberge ’t Asje draait het om de houtskool-ervaring
Het centraal opgestelde kookeiland met een omgekeerde grote badkuip als afzuigdak valt niet te missen: bij binnenkomst in Auberge ’t Asje loop je er bijna tegenaan. Zie hier het opvallende, transparante domein van chef-kok Britney op de Weegh en andere leden van de witte brigade. Eromheen zwermt de zwarte brigade. Wie komt eten, kan de bedrijvigheid volgen.Berkelland
-
PREMIUMFoodblog
Asperges en aardbei, een gouden combinatie
Enschede -
indebuurt.nl
Hé vroege vogel! Hier in Doetinchem scoor je een koffie to go vóór 9.00 uur
Je ochtendwandeling door Doetinchem is pas echt compleet met een goede koffie to go. Welke Doetinchemse horecazaken zijn vóór de start van de werk- of schooldag open? Hier een lijstje van plekken waar je op doordeweekse dagen vóór 9.00 uur terecht kan.Doetinchem -
Einde aan zuivelstakingen na cao-akkoord over loonsverhoging en vroeger pensioen
Nieuwe zuivelstakingen zijn van de baan nu de vakbonden en werkgeversorganisatie NZO akkoord zijn over een nieuwe cao voor personeel in de zuivelfabrieken. Dat krijgt er 12 procent loon bij over een periode van vijftien maanden en kan eerder met pensioen.Borculo -
PREMIUMrecensie
Het kloppende hart van Lierderholthuis is uit zijn as herrezen
Verwacht geen culinaire hoogstandjes of onder architectuur geconstrueerde meesterwerkjes. Simpel maar lekker eten is wat je krijgt bij grand café De Wettering. Die eenvoud heeft zijn bekoring.Berkelland -
PREMIUMUit in de regio
Kluivers verorberen 7.000 kilo spareribs op 25ste Ribs & Blues in Raalte
Voor de 25ste keer ademt Raalte tijdens de pinksterdagen de sfeer van de katoenplantages in het zuiden van de Verenigde Staten. Op het grootste roots- en bluesfestival van Nederland smullen zo’n 40.000 bezoekers drie dagen van muziek en vette spareribs. De uit sloophout opgetrokken kraampjes bij Ribs & Blues verwijzen naar de armoedige huisjes van zwarte slavenarbeiders.Enschede
-
PREMIUMKoken & Eten
Foodblogger Sharon Simon verheugt zich op mannenvlees van kop-tot-kont-kok Nel Schellekens bij Mañana Mañana
Winterswijk, Laren, Enschede -
indebuurt.nl
Slurp! Doetinchem krijgt er een nieuwe koffiezaak bij
Geboren en getogen Doetinchemmers Roy en Leonie Schadron openen op dinsdag 25 april hun koffiezaak Urbs aan de Raadhuisstraat in het centrum. In gesprek met Roy en Leonie: “We willen Doetinchem graag kennis laten maken met specialty koffie.”Doetinchem -
PREMIUMKoken & Eten
De Watermölle in Haaksbergen draait op volle toeren: ‘Perfecte uitvalsbasis voor een tochtje door Twente’
De watermolen draait elke dag. Net als ‘De Watermölle’ van Patrick en Marjolein Kienhuis, sinds juli 2020 de uitbaters van het restaurant in een eeuwenoude, monumentale Twentse boerderij. Zeven dagen per week open, dat zie je tegenwoordig niet vaak meer.Haaksbergen -
indebuurt.nl
Vier de vrijheid tijdens een gratis lunch in de Grote Kerk in Enschede
Op vrijdag 5 mei vieren we de vrijheid. Door er zelf bij stil te staan, door te feesten op het UT-terrein óf door er samen over te praten tijdens een gratis vrijheidslunch in de Grote Kerk. Meepraten en -lunchen? Kan!Enschede -
Met kaart
Dag van de sterren: bekijk hier welke restaurants door Michelin worden gekroond
Michelin, de belangrijkste culinaire gids, heeft geen nieuwe sterren toegekend aan restaurants in het verspreidingsgebied van De Gelderlander. Wel heeft Bistrot Regent in Nijmegen een Bib Gourmand gekregen.Winterswijk, Bronckhorst
-
Kuipers & Kuipers
Tijd voor een goede blik op bier in blik
Enschede -
indebuurt.nl
7 x vegetarisch uiteten in Doetinchem
Of je nou vegetariër, vleeseter of flexitariër bent, bij deze restaurants in Doetinchem zit je in ieder geval goed voor een vegetarische maaltijd. Van risotto tot burgers en saté, je vindt er ongetwijfeld iets lekkers tussen.Doetinchem -
Kuipers & Kuipers
Geen ‘easy going’ allemansvriend, maar toch: oranje boven!
Witte wijn, rosé en rode wijn, deze soorten kent natuurlijk iedere wijnliefhebber. Maar heb je wel eens gehoord van Orange Wine? Een nieuwe trend in de wijnwereld, althans dat zou je denken. Deze wijn is al duizenden jaren wereldberoemd in landen als Georgië en Slovenië. De laatste jaren wordt hij in West-Europa ook enthousiast omarmd en steeds meer wijnmakers experimenteren met deze toffe wijn.Enschede -
PREMIUMLezersmenu
Dijk59 in Losser: een dijk van een familiebedrijf
Winterswijk, Enschede
-
PREMIUMcolumn ellen willems
Biertje onder de terrasverwarmer duurder, wie kiest voor een dekentje krijgt korting
Berkelland -
PREMIUMRecensie
Voor geheelonthouders is het bij Ratatouille in Harderwijk goed toeven
Chef Gerwin Dooijeweerd en gastvrouw Cindy Berkenbosch zijn vorige maand, als nieuwe eigenaren van restaurant Ratatouille in Harderwijk, aan een gezamenlijke toekomst begonnen. Hoe brengen ze het ervan af?Berkelland -
OPROEP: Wat is jouw uit-tip voor Oost-Nederland? Laat het ons weten!
Welk evenement mogen onze lezers echt niet missen? Heb jij dé tip voor een gezellige, bijzondere of spannende culturele activiteit in onze regio? De Stentor verzamelt uit-tips van lezers en heeft jouw hulp nodig!Berkelland
-
PREMIUMRecensie
Een 9 voor het hoofdgerecht: dit restaurant in Deventer is echt next level Aziatisch
Berkelland -
indebuurt.nl
Ramadan in Enschede: 5 x deze restaurants bezorgen 's avonds na zonsondergang
Woon jij in Enschede en doe je mee aan de ramadan? Dan eet en drink je tussen zonsopkomst en zonsondergang niets. Misschien heb je geen zin om na een lange dag uitgebreid te kokkerellen. Daarom dit lijstje met restaurants in Enschede die tijdens de ramadan eten bezorgen na zonsondergang.Enschede -
indebuurt.nl
Leuk om te weten: zoveel paaseitjes eten Enschedeërs per jaar
Doe eens een gokje: hoeveel paaseieren eten Enschedeërs gemiddeld per jaar? Zijn het er meer dan twintig, vijftig of tachtig? Als je het tweede antwoord gaf, zit je goed.Enschede -
PREMIUMRecensie
Bij N°15 in Hoog Soeren ademt alles sfeer uit zonder kneuterig te worden
Berkelland
-
PREMIUM
Van Doorn & Doorn opent beachclub in Enschede: ‘Wat ze in Noordwijk kunnen, kunnen wij ook’
Enschede -
PREMIUMVoor u getest
Vroege eters zijn spekkoper bij Loev in Hengelo
Het bedrag op de kassabon voor dagelijkse boodschappen wordt steeds hoger. Is er dan nog wel ruimte om uit eten te gaan? Wel als het aan Bar Bistro Loev in Hengelo ligt. Met hun ‘Early Dinner Deal’ eet je vier gangen voor € 25. De enige voorwaarde? Voor 17.30 uur aan tafel op maandag, dinsdag óf woensdag. Onze culinair recensent Kim Jansen nam de proef op de som.Winterswijk, Enschede -
Column Ellen Willems
Ik verstop eten achter de keukenrol en de schoonmaakemmers
De ingeblikte vis ligt achter de schoonmaakemmers. De eieren, althans een van de drie dozen, zet ik achter de keukenrol, zodat ik bij de behoefte aan een eitje niet misgrijp.Doetinchem -
PREMIUMRecensie
Voor etiquette en ingewikkelde amuses hoef je hier niet te zijn, voor liefdevol (en betaalbaar) eten wel
De oorspronkelijke opening van ‘Thuis bij de Jongens’ in Zutphen stond in mei 2022 gepland. Een auto-ongeluk gooit roet in het eten van Henk Fioole en Walid Beggani. Maar in oktober 2022 was het dan toch een feit: een tweede ‘thuis’, met de authentieke Libanese keuken als kloppend hart.Berkelland -
PREMIUMmet video
Duitse stormloop op blikjes in grensstreek: ‘Nog geen statiegeld, dus inslaan!’
Bij De Prijshamer in Winterswijk is het een vertrouwd dagelijks beeld: Duitse klanten die in de rij staan om winkelkarren vol blikken fris en bier mee naar huis te nemen.Aalten, Winterswijk
-
PREMIUMupdate
24-uursstaking bij grootste patatbakker van Nederland: cao-overleg Aviko en vakbond muurvast
Steenderen -
PREMIUMKuipers & Kuipers
Vergeet 21 maart, de lente begint met lentebier!
De lente komt eraan en dat merk je! Ik ben wel klaar met de korte, donkere dagen vol regen en wind. U ook? Heeft u ook zo’n behoefte aan de warmte van de zon? Gelukkig is het bijna zover!Enschede -
Menu van de maand
Lezersmenu april 2023: Smoke is de smaakmaker bij @Marcook’s in Enschede
De botermalse ‘pulled pork’ en ‘brisket’ uit de rookkast van American Smokehouse @Marcook’s in Enschede zijn urenlang gegaard en smelten op de tong. Het lezersmenu van april is wat je noemt low & slow.Enschede, Winterswijk
-
PREMIUMKuipers & Kuipers
Kurk versus schroefdop… de eeuwige discussie
Enschede -
PREMIUMRecensie
In deze elegante villa in Zwolle knalt één gerecht eruit: ‘Ik wil niet dat het opraakt’
Tussen de statige panden aan de Stationsweg in Zwolle staat een elegante villa. Hier is Coperto Restobar gevestigd. Je vindt er verfijnde gerechten met een verhaal en onverwachte smaakcombinaties, geïnspireerd op Italiaanse en Franse klassiekers. Eén gerecht knalt eruit.Berkelland -
indebuurt.nl
Dit restaurant is volgens Thuisbezorgd.nl het beste bezorgrestaurant van Enschede
De Thuisbezorgd Awards 2022 zijn uitgereikt en daar zijn ook de tien beste restaurants van Enschede bekendgemaakt. Benieuwd welke Enschedese zaken in de prijzen zijn gevallen?Enschede -
PREMIUMColumn
‘En nu eet ik dat ei op dat net uit de kont van de kip kwam, best smerig’
Winterswijk
-
koken met marie
Koolrolletjes met kastanjechampignons
Winterswijk -
De warme zomer was goed voor Nederlandse druiven: recordhoeveelheid geoogst in 2022
De Nederlandse wijnboeren hebben in 2022 een recordhoeveelheid druiven geoogst. In totaal is er 9837 hectoliter wijn geproduceerd, zo’n 30 procent meer dan een jaar eerder. De warme zomer heeft daaraan meegeholpen.Winterswijk -
PREMIUMRecensie
Restaurant Maan in Nijkerk: gedurfde zet van een talentvolle chef
Waar voorheen in de stal de koeien stonden te loeien, zit nu een knus restaurant met landelijke ambiance. Naast landwinkel Maaneschijn in buurtschap Appel bij Nijkerk vinden we chef en eigenaar Alexander van Maanen in restaurant Maan. Hoe logisch kan een naam zijn?Berkelland -
PREMIUMcolumn
Zijn prinselijke voorkomen schiet dagelijks raak bij vele mensen
Het meisje veert even op als ik binnen kom. Ze zit op een bank langs de muur in het lunchzaakje in de stad. Ze werkt hier, zie ik aan haar werkkleding. Het gesprek dat ze via Facetime heeft, beëindigt ze abrupt. Niet dat ik die reactie veroorzaak, dat doet de hond.Berkelland -
PREMIUM
Hoe landelijke pannenkoekdag ooit in de Achterhoek ontstond
Nationale Pannenkoekdag is inmiddels een landelijk fenomeen, maar weinigen weten dat de dag ooit is ontstaan in de Achterhoek.Aalten