-
PREMIUMRECENSIE
Deze ambiance verwacht je in een wereldstad, niet in Lelystad (en de prijs valt ook best mee)
Hoge kwaliteit, zonder poespas. Bij MJ Café in de Bataviahaven in Lelystad kun je hoogwaardig lunchen en dineren, of wat drinken in de wijnbar met charcuterie, oesters en ongeveer 40 biertjes op de tap. En zo heel duur is dat helemaal niet. -
PREMIUM
Altijd al je eigen ribhouse willen hebben? Deze Spare Rib Express staat te koop
NIJVERDAL - Spare Rib Express in Nijverdal loopt als een malle. Elke dag gaan er talloze dampende strengen uit het bezorgrestaurant per koerier naar hongerige klanten. Waarom zou je zo’n succes achter je willen laten? Heeft Bastiaan Brinkman (26) zijn buik vol van de vleeslekkernij? „Welnee, al bestel ik ze zelf niet zo snel meer bij een etentje.” -
PREMIUMOver de Tong
Bij dit restaurant in Raalte krijgen we een frikandel als voorgerecht, dat kan haast niet misgaan
In 1989 sprongen broers Hans en Benny Poppe met hotel-restaurant De Zwaan in Raalte succesvol in het diepe. Na de hotelschool vergezelt zoon Steve in 2018 de heren. Tijd om de proef op de som te nemen. -
PREMIUM
Na 125 (!) jaar stopt bakker Render uit Rijssen: ‘Voor het eerst moeten we zelf ergens een brood gaan kopen’
RIJSSEN - Eind februari bestaat de bakkerij van het Rijssense ondernemersgezin Render 125 jaar en een maand later worden er de laatste broden gebakken. De Rijssense bakker aan de Enterstraat stopt er mee. „Het is een goed moment, je kunt niet altijd door blijven gaan”, zegt Francis Render. -
Lezersmenu februari
Diner in het bos bij Schenkerij Poortbulten
Tussen de monumentale bomen van het Arboretum in De Lutte staat een glazen tempel: Schenkerij Poortbulten. Een benaming die lekker bekt, maar de lading niet helemaal dekt. Want bij Bas en Marcella Vunderink kun je behalve een bakkie doen en het glas heffen, ook fantastisch eten.
-
PREMIUMKoken & Eten
Een kant en klaar vegan oudjaar
Toen ik veganist werd (in 2014) was het nog echt zoeken naar plantaardige producten in Enschede en omstreken. Mayonaise maakte ik in die tijd nog zelf door zonnebloemolie, sojamelk, azijn, agavesiroop en mosterd met wat zout op te kloppen tot lobbige klodders. Ik bracht mezelf de vaardigheid van het vegan kaasmaken bij en als ik naar een feestje ging nam ik meestal mijn eigen hapjes mee. -
PREMIUMKuipers & Kuipers
Marleen Kuipers: ‘Voorkom een ‘blauwtje’ tijdens je kerstdiner’
Eerlijk is eerlijk, mij is het ook wel eens gebeurd. Op een sjieke Bordeaux-proeverij in het Krasnapolsky hotel notabene. Na afloop van de proeverij schrok ik van mijn eigen spiegelbeeld. Tanden en lippen compleet blauw, behoorlijk gênant. -
PREMIUM
Arjan Schepers volgt zijn hart en verruilt Zuivelhoeve in Nijverdal voor Café Coberco in Enschede: ‘Koken is nu eenmaal mijn grote passie’
NIJVERDAL - Arjan Schepers (47) stopt na ruim 10 jaar met zijn delicatessenwinkel Zuivelhoeve aan de Grotestraat in Nijverdal. Hij wil zich weer helemaal gaan wijden aan zijn grote passie, het koken. Samen met horecaondernemer Harald Droste uit Tubbergen. Want: „Eten is pure emotie en koken is topsport.”
-
PREMIUM
Komt er een 50 meter hoge uitkijktoren boven op de Holterberg? Daar ziet het wel naar uit
HOLTEN - Het leek zeker vijf jaar stil, maar achter de schermen is stevig doorgewerkt aan de plannen voor een uitkijktoren van 50 meter hoog op de Holterberg. Een ideale locatie is er ook al. De hypermoderne toren met lift moet ergens in het Bos van Daantje Das uit de grond worden gestampt. Kosten? „Een miljoeneninvestering.” -
PREMIUMNieuwsupdate
Kun je in Wierden straks nog wel naar de kroeg of het restaurant en waarom zijn schoorsteenvegers de laatste tijd megadruk?
REGGESTREEK - Het zal je maar gebeuren. Je opent in juni 2021 vol verwachtingen je restaurant en kunt bijna anderhalf jaar later de tent sluiten. Het overkomt Roger Spee en Kim Holterman van Brasserie Sjiek in Wierden. De huidige crisis blijkt er één te veel voor het stel. En het ergste voor het dorp is dat het daar niet bij blijft. Het volgende slachtoffer van alle malaise is ook al bekend. -
PREMIUM
Brasserie Sjiek in Wierden gaat na ruim een jaar al dicht: ‘Hier is niet tegenop te boksen’
WIERDEN - Wat hadden ze er in juni van 2021 zin in. Na wat vertraging mocht Brasserie Sjiek van Roger Spee en Kim Holterman eindelijk open. Nu, ruim een jaar later, hangt de vlag er heel anders bij. Halfstok om precies te zijn. Eind oktober gaat het restaurant aan de Kerkstraat dicht. „Nu kan ik die beslissing nog zelf nemen.” -
PREMIUM
Jeroen (33), Rob (39) en Robert (33) stoppen met hun banen om van hun passie werk te maken: de beste wijn maken in Twente
GEESTEREN/WIERDEN - Altijd al gedroomd van een leven als wijnboer? Ga dan bij Jeroen, Rob en Robert in de leer. Het gezelschap, beter bekend als De Wijnmakers, opent dit najaar een wijnacademie. Niet op de huidige thuisbasis in het Wierdense Rectum, maar op het Land van Maas en Webbink bij Geesteren. Een droomlocatie, waar ze ook een eigen restaurant beginnen. -
PREMIUMNieuwsupdate
Op vakantie naar de Sallandse Heuvelrug? Haal dan wel een reisprik tegen knokkelkoorts of chikungunya
REGGESTREEK - Journalisten zijn grapjassen. Als er nieuws binnenkomt, rollen al gauw de flauwe woordgrappen over tafel. Neem die tijgermuggeninvasie in Nijverdal. Dan gaat het binnen een paar seconden over ‘Tijgerdal’, een ‘leuke insteek’ of de NieuwsupDeet. Ja, je lacht wat af met ons. En je moet ook wel relativeren, want niet elk verhaal is even plezierig om op te schrijven.