-
indebuurt.nl
Broodjestesters beoordelen broodje in Almelo: 'Het is hier een groot feest'
Voor het populaire TikTokaccount Broodjestester recenseren de broers Martijn, Jochem en Friso Nelis belegde broodjes door heel Nederland. In hun nieuwste video is dat een broodje kip in Almelo.Almelo -
Uit in de regio
Lezersmenu maart 2023: Stoer eten van de grill of de plaat bij Fox in Denekamp
Een proeverij van zeven amuses. Keuze uit drie hoofdschotels: vlees, vis of kip. Glutenvrij of vegetarisch? Bijna alles kan bij restaurant Fox in Denekamp, waar Mark en Corinne Fox en hun witte en zwarte brigade gastvrijheid tot kunst hebben verheven. Je zou er bijna keuzestress van krijgen.Denekamp, Almelo -
PREMIUM
Dorien is benieuwd of het klopt: Wat nen boer nich kent… Moos van ’t land, maar dan anders
DENEKAMP - ‘Moos van ’t land!’ las ik op een bordje langs de weg, vlak buiten Denekamp. Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg en wist niet wat moos was. Het klinkt een beetje als moes dus ik dacht: misschien gaat het om appelmoes? -
Lezersmenu februari
Diner in het bos bij Schenkerij Poortbulten
Tussen de monumentale bomen van het Arboretum in De Lutte staat een glazen tempel: Schenkerij Poortbulten. Een benaming die lekker bekt, maar de lading niet helemaal dekt. Want bij Bas en Marcella Vunderink kun je behalve een bakkie doen en het glas heffen, ook fantastisch eten. -
PREMIUM
Frans op den Bult overgenomen door zevende generatie: ‘Dingen gaan veranderen, maar de bultschnitzel blijft’
DEURNINGEN - Bekende familiebedrijven mogen dan verdwijnen uit Twentse handen, dat geldt niet voor Frans op den Bult. Sterker nog: het wegrestaurant uit Deurningen is sinds deze week in handen van de zevende generatie. „Ons geheim? Blijven praten, ook als het even helemaal prut is.”
-
PREMIUMKoken & Eten
Een kant en klaar vegan oudjaar
Toen ik veganist werd (in 2014) was het nog echt zoeken naar plantaardige producten in Enschede en omstreken. Mayonaise maakte ik in die tijd nog zelf door zonnebloemolie, sojamelk, azijn, agavesiroop en mosterd met wat zout op te kloppen tot lobbige klodders. Ik bracht mezelf de vaardigheid van het vegan kaasmaken bij en als ik naar een feestje ging nam ik meestal mijn eigen hapjes mee. -
PREMIUMMenu van de maand
Wintermenu als een warme jas bij ’t Oale Roadhoes in Tubbergen
Restaurant ’t Oale Roadhoes in Tubbergen doet voor de vierde keer mee aan het Lezersmenu. Eigenaar Ruud Droste en zijn team kennen hun Pappenheimers. Dit wintermenu past bij die jarenlange vriendschap, als een warme jas. -
PREMIUMKuipers & Kuipers
Marleen Kuipers: ‘Voorkom een ‘blauwtje’ tijdens je kerstdiner’
Eerlijk is eerlijk, mij is het ook wel eens gebeurd. Op een sjieke Bordeaux-proeverij in het Krasnapolsky hotel notabene. Na afloop van de proeverij schrok ik van mijn eigen spiegelbeeld. Tanden en lippen compleet blauw, behoorlijk gênant.
-
PREMIUM
Grote schnitzels, varkenspoten en buffetten van 30 meter lang: hoe een Duits eetparadijs vlakbij Twente een succes werd
HALLE/UELSEN - Honderden gasten eten er wekelijks. Beim Schweinswirt is een wat verscholen gelegen Beiers eetparadijs. Met schnitzels in braadsledes, varkenspoten en 30 meter lange brunchbuffetten. „Voor weinig.” Welkom in een stukje Zuid-Duitsland, direct over grens achter het Springendal. -
PREMIUM
Horecatijgers Bas en Thijs slaan handen ineen en openen nieuwe kroeg in Oldenzaal: ‘We zijn verliefd op dit pand’
OLDENZAAL - De Groote Markt in Oldenzaal krijgt er een nieuwe kroeg bij. Oude rot in het vak Bas Boerrigter en voormalig horecaman Thijs Althanning hebben de handen ineengeslagen voor de opening van een ‘bruisend’ café in de Boeskoolstad.