-
indebuurt.nl
Goedkoop ontbijten in Almelo: bij deze horecazaken kun je terecht
Een goede dag, die start je met een lekker ontbijtje van een Almelose (horeca)zaak. En nee, dat hoeft niet veel te kosten. Bij deze horecazaken in Almelo kun je al ontbijten voor maximaal zes euro per persoon.Almelo -
PREMIUMRecensie
Restaurant Maan in Nijkerk: gedurfde zet van een talentvolle chef
Waar voorheen in de stal de koeien stonden te loeien, zit nu een knus restaurant met landelijke ambiance. Naast landwinkel Maaneschijn in buurtschap Appel bij Nijkerk vinden we chef en eigenaar Alexander van Maanen in restaurant Maan. Hoe logisch kan een naam zijn?Rijssen-Holten -
PREMIUMAchter de toog
Deze Twentse café-baas kon niet aarden in Oostenrijk, dus haalde hij Oostenrijk naar hier
Hard werken in de horeca. Casper Bebseler (29) van Herberg De Gebrande Waateren in Hengevelde doet niets liever. „Heerlijk als de zaak op zijn kop staat en het zweet me over de rug loopt. De mooiste dagen.”Hengevelde -
indebuurt.nl
Broodjestesters beoordelen broodje in Almelo: 'Het is hier een groot feest'
Voor het populaire TikTokaccount Broodjestester recenseren de broers Martijn, Jochem en Friso Nelis belegde broodjes door heel Nederland. In hun nieuwste video is dat een broodje kip in Almelo.Almelo -
Uit in de regio
Lezersmenu maart 2023: Stoer eten van de grill of de plaat bij Fox in Denekamp
Een proeverij van zeven amuses. Keuze uit drie hoofdschotels: vlees, vis of kip. Glutenvrij of vegetarisch? Bijna alles kan bij restaurant Fox in Denekamp, waar Mark en Corinne Fox en hun witte en zwarte brigade gastvrijheid tot kunst hebben verheven. Je zou er bijna keuzestress van krijgen.Almelo
-
PREMIUMRecensie
Bij dit restaurant in Deventer klapt de persoonlijkheid van het bord
Eten wat de pot schaft, dat is het principe van restaurant Carotte in Deventer. En in die pot spelen seizoensgebonden groenten, die het liefst uit de buurt worden gehaald, de hoofdrol. Smaken komen daarentegen uit de gehele wereld. En mensen die écht niet zonder vlees of vis kunnen, hoeven niet te treuren.Rijssen-Holten -
PREMIUMmet video
Gratis winkelen in nieuwe supermarkt: Nijverdalse (67) vergeet in alle haast pak jus d’orange waarvoor ze eigenlijk kwam
Janny Raamsteeboers (67) staat ‘nog helemaal te shaken’. Helemaal verbouwereerd toen ze woensdagochtend kort voor negen uur werd uitgeloot om een minuutje gratis te winkelen in de nieuwe PLUS-supermarkt van Léon Haanstra aan de Smidsweg. „Ik dacht shit en toen vooral aan vlees en kaas.”Nijverdal -
PREMIUMVOOR U GETEST
Kim Jansen probeert uit: ‘Zijn de smaken van De Haarlerberg nog altijd hetzelfde?’
HAARLE – Vers bloed bij De Haarlerberg! Maar betekent dat ook écht dat er iets verandert? Weet het restaurant aan de Kerkweg een nieuwe doelgroep aan te spreken? Of is dat eigenlijk helemaal niet nodig?
-
PREMIUMRECENSIE
In restaurant De Hoofdige Boer voelt het een beetje alsof de tijd heeft stilgestaan
De naam De Hoofdige Boer komt uit een gedicht van A.C.W. Staring over een eigengereide boer. Dat eigengereide lijkt ook voor de derde generatie Holtslag te werken, dit jaar viert het hotel-café-restaurant in Almen namelijk zijn 70-jarige jubileum. -
PREMIUMRECENSIE
Deze ambiance verwacht je in een wereldstad, niet in Lelystad (en de prijs valt ook best mee)
Hoge kwaliteit, zonder poespas. Bij MJ Café in de Bataviahaven in Lelystad kun je hoogwaardig lunchen en dineren, of wat drinken in de wijnbar met charcuterie, oesters en ongeveer 40 biertjes op de tap. En zo heel duur is dat helemaal niet. -
PREMIUM
Altijd al je eigen ribhouse willen hebben? Deze Spare Rib Express staat te koop
NIJVERDAL - Spare Rib Express in Nijverdal loopt als een malle. Elke dag gaan er talloze dampende strengen uit het bezorgrestaurant per koerier naar hongerige klanten. Waarom zou je zo’n succes achter je willen laten? Heeft Bastiaan Brinkman (26) zijn buik vol van de vleeslekkernij? „Welnee, al bestel ik ze zelf niet zo snel meer bij een etentje.” -
Lezersmenu februari
Diner in het bos bij Schenkerij Poortbulten
Tussen de monumentale bomen van het Arboretum in De Lutte staat een glazen tempel: Schenkerij Poortbulten. Een benaming die lekker bekt, maar de lading niet helemaal dekt. Want bij Bas en Marcella Vunderink kun je behalve een bakkie doen en het glas heffen, ook fantastisch eten. -
PREMIUMOver de Tong
Bij dit restaurant in Raalte krijgen we een frikandel als voorgerecht, dat kan haast niet misgaan
In 1989 sprongen broers Hans en Benny Poppe met hotel-restaurant De Zwaan in Raalte succesvol in het diepe. Na de hotelschool vergezelt zoon Steve in 2018 de heren. Tijd om de proef op de som te nemen.
-
PREMIUM
Na 125 (!) jaar stopt bakker Render uit Rijssen: ‘Voor het eerst moeten we zelf ergens een brood gaan kopen’
RIJSSEN - Eind februari bestaat de bakkerij van het Rijssense ondernemersgezin Render 125 jaar en een maand later worden er de laatste broden gebakken. De Rijssense bakker aan de Enterstraat stopt er mee. „Het is een goed moment, je kunt niet altijd door blijven gaan”, zegt Francis Render. -
PREMIUMKoken & Eten
Een kant en klaar vegan oudjaar
Toen ik veganist werd (in 2014) was het nog echt zoeken naar plantaardige producten in Enschede en omstreken. Mayonaise maakte ik in die tijd nog zelf door zonnebloemolie, sojamelk, azijn, agavesiroop en mosterd met wat zout op te kloppen tot lobbige klodders. Ik bracht mezelf de vaardigheid van het vegan kaasmaken bij en als ik naar een feestje ging nam ik meestal mijn eigen hapjes mee. -
PREMIUMKuipers & Kuipers
Marleen Kuipers: ‘Voorkom een ‘blauwtje’ tijdens je kerstdiner’
Eerlijk is eerlijk, mij is het ook wel eens gebeurd. Op een sjieke Bordeaux-proeverij in het Krasnapolsky hotel notabene. Na afloop van de proeverij schrok ik van mijn eigen spiegelbeeld. Tanden en lippen compleet blauw, behoorlijk gênant. -
PREMIUM
Kok Bjarne (21) maakt authentiek dessert voor Enterse preuverie: ‘Recept van oma in een nieuw jasje’
ENTER - Een paar gasten van Brasserie R-1854 genieten deze ochtend nog van een ontbijtje. Ondertussen is kok Bjarne Stel (21) in de keuken al bezig met een dessert. Speciaal voor de slachtvisite in Enter maken drie Enterse horecazaken authentieke gerechtjes in een nieuw jasje.