Wijnaldum en Depay in beste elftal EK-kwalificatie

Georginio Wijnaldum en Memphis Depay hebben een plek verdiend in het beste elftal van de EK-kwalificatie. Wijnaldum en Depay hadden een belangrijk aandeel in de prestaties van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman in de kwalificatiereeks. 

De middenvelder van Liverpool tekende voor acht doelpunten en twee assists, Depay scoorde zelf zes keer en leverde maar liefst acht assists. Oranje is volgend jaar voor het eerst sinds 2014 weer van de partij op een groot toernooi.

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum na de 2-1 tegen Noord-Ierland.
Volledig scherm
Memphis Depay en Georginio Wijnaldum na de 2-1 tegen Noord-Ierland. © BSR_AGENCY

De Europese voetbalbond UEFA stelde een 'ultiem' elftal samen, op basis van de individuele prestaties van de spelers. Zo heeft Depay voorin gezelschap van de Engelse aanvallers Harry Kane (twaalf doelpunten, vijf assists) en Raheem Sterling (acht goals, zeven beslissende voorzetten).

Andrei Pijatov uit Oekraïne staat onder de lat omdat hij vijf keer de 'nul' hield. De defensie bestaat uit de Spanjaard Sergio Ramos (vier goals, vijf clean sheets), de Turk Merih Demiral (zeven keer de 'nul') en de IJslander Ragnar Sigurdsson (twee doelpunten, vijf clean sheets). De Portugees Bernardo Silva (drie goals, zes assists), Eran Zahavi uit Israël (elf doelpunten) en de Cyprioot Ioannis Kousoulos (vier treffers, vijftig onderscheppingen) vormen het middenveld met Wijnaldum.