1. ‘Er zijn dertigers die uitgeblust zijn en zestigers die fris en fruitig rondhuppelen’
  PREMIUM
  Volgens Fardau

  ‘Er zijn dertigers die uitgeblust zijn en zestigers die fris en fruitig rondhuppe­len’

  Werknemers nemen graag jonge mensen in dienst, die zijn nog zo fijn fris en kun je nog lekker kneden (wat een vies woord eigenlijk). De 50-plussers komen niet aan de bak, omdat ze te duur zijn, vaak ziek zouden zijn, minder snel en ongemotiveerd, las ik in Tubantia. Ik schrok van het rijtje vooroordelen. Is het misschien een idee om mensen wat minder over een kam te scheren?
 1. De brexit lijkt net zo lang te gaan duren als The Battle of Britain
  PREMIUM
  COLUMN

  De brexit lijkt net zo lang te gaan duren als The Battle of Britain

  Het zal de meeste lezers vast zijn opgevallen: Engeland staat al een tijd lang totaal op zijn kop. En dan niet omdat Meghan Markle op het punt staat om te gaan biggen. Dat is ook verschrikkelijk nieuws. En dat ze in Engeland overwegen om een bevallingscoach in te gaan zetten is ook schokkend. Een bevallingscoach, wat een onzin. Ik zat gewoon helemaal in mijn eentje naar de geboorte van mijn dochter te kijken. Rare jongens en meisjes, die Engelsen.
 1. Het meldpunt van Herrie Baudet tegen linkse indoctrinatie in het onderwijs geen zin
  PREMIUM
  COLUMN

  Het meldpunt van Herrie Baudet tegen linkse indoctrina­tie in het onderwijs geen zin

  Een vriend van me brengt z’n kinderen bewust naar het openbaar onderwijs. Hij hekelt elke uiting van religieuze vorming. Zelfs een gedichtje over dankbaarheid gaat hem te ver: ‘Er ligt gewoon een boterham op je bord. Basta.’ Dat de zon, de aarde, de boer en de bakker hebben bijgedragen aan het brood doet er voor hem niet toe. Dus z’n kinderen leren liedjes als ‘Smakelijk eten. Hap. Hap. Hap. Slok. Slok. Slok. Dat zal lekker smaken. Eet maar op. Drink maar op.’ Daar kan je inderdaad noch Here Jezus, noch Moeder Aarde in herkennen. Hooguit het begrip hèdonè. Dat is Grieks voor genot. Maar de Griekse verwijzingen laat ik liever even links liggen, of beter gezegd, rechts.
 2. Rechts Nederland mag het naaldje wel eens in een ander plaatje hangen
  PREMIUM
  COLUMN

  Rechts Nederland mag het naaldje wel eens in een ander plaatje hangen

  Dat blijft toch een vervelend en oh zo menselijk trekje. Je hebt de verkiezingen gewonnen, je hebt jezelf triomfantelijk als een goddelijk naakte keizer op het schild laten hijsen, je hebt het politieke landschap voor de zoveelste maal veranderd in een tafel vol Mikado en ja hoor, het jennen van de verliezers kan weer beginnen. Of zijn er nog mensen die denken dat Forum voor Democratie het Lerarenmeldpunt in het leven heeft geroepen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren?