Voor de voorstelling Geen Moeders gaat Magda Nij Bijvank in gesprek met vrouwen die bewust of onbewust geen moeder zijn geworden. Van deze vrouwen wordt een portretreeks gemaakt: 'Ode aan de geen moeder'.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de voorstelling Geen Moeders gaat Magda Nij Bijvank in gesprek met vrouwen die bewust of onbewust geen moeder zijn geworden. Van deze vrouwen wordt een portretreeks gemaakt: 'Ode aan de geen moeder'. © Marieke Amelink

Zondag Moederdag, maar niet voor elke vrouw

Elke tweede zondag in mei begint voor veel vrouwen met een ontbijtje op bed of een andere verrassing. Theatermaakster Magda Nij Bijvank, onder meer bekend van Hanna van Hendrik, beleeft deze dag anders. ,,Met Geen Moederdag geef ik een gezicht aan vrouwen die deze dag niet zo zichtbaar zijn.”

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.