Volledig scherm
Paul van der Kraan noemt de extra bijdrage aan het spelersbudget van 1,4 miljoen ‘een fantastisch resultaat.’ © Lars Smook

1,4 miljoen in spelersfonds FC Twente, benoeming Van der Kraan definitief

ENSCHEDE – Paul van der Kraan is officieel statutair directeur van FC Twente. De Brabander was nog steeds niet beslissingsbevoegd, omdat de Belastingdienst aanvankelijk niet accepteerde dat Van der Kraan zich via zijn eigen holding verhuurde aan de club.

Nu de fiscus het door Van der Kraan ingediende bezwaar heeft erkend, is Oldenzaler Koen Groenewold afgetreden als bestuurder en Van der Kraan officieel benoemd. Hij was al sinds april fulltime aan de slag bij de club. Van der Kraan declareert via VDK Sport Consultancy een managementvergoeding bij FC Twente.

‘Fantastisch resultaat’

De laatste weken is hij vooral druk geweest met het voeren van gesprekken met potentiële deelnemers aan het spelersfonds. Het streven was om het spelersbudget met anderhalf miljoen op te krikken tot iets meer dan zes miljoen euro en dat gaat volgens Van der Kraan lukken. „Er is door investeerders nu 1,4 miljoen beschikbaar gesteld en ik verwacht dat we over de 1,5 miljoen heengaan aangezien er nog een aantal gesprekken gepland staat. Ik vind dit een fantastisch resultaat.”

Spelersgroep onderpand

De investeerders lenen de club dit jaar en volgend jaar 1,4 miljoen. In ruil daarvoor krijgen ze rente, maar ze delen niét in de winst die FC Twente maakt op eventuele spelersverkopen. De complet spelersgroep dient als onderpand voor de lening.