Volledig scherm
© Lars Smook

130 Excelsior-fans blij met gratis entree FC Twente: 'Fantastische broodjes beenham'

Ze waren zaterdagavond met 130 fans en mochten gratis naar binnen in de Grolsch Veste. Circa vijftig supporters van Excelsior maakten met de supportersbus de reis naar Enschede, de anderen kwamen met eigen vervoer.

Twente niet uniek
Nee, ondanks het feit dat de de toegang gratis was, liep het niet echt storm in het ‘uitvak’. „Al waren we wel met ongeveer dertig fans meer dan gemiddeld”, zegt voorzitter Theo Melchert van de supportersvereniging van Excelsior. „Twente is met die gratis entree trouwens niet uniek. Ook bij FC Groningen mogen de fans van de tegenstander gratis naar binnen, omdat Groningen zo ver rijden is.”

Supporters van de tegenpartij hebben dit hele seizoen gratis toegang tot de Grolsch Veste. Deze geste, die bij een deel van de eigen aanhang en sponsoren op weerstand stuitte, is onderdeel van de compensatieregeling die FC Twente trof met de andere clubs binnen de Eredivisie CV. Zij voelden zich financieel benadeeld door Twente, dat door de financiële regels van de KNVB te overtreden meer tv-geld zou hebben binnengehaald. De clubs in de Eredivsie CV mogen samen 1,5 miljoen euro verdelen, die Twente hen in termijnen uitkeert. Daarnaast kost de regeling voor gratis kaarten de club nog eens twee ton.

Niet mopperen
Melchert (52) zegt dat de supporters van Excelsior met een wat tweeslachtig gevoel naar de de affaire kijken. „De algemene opinie binnen onze supportersclub is, dat Twente toch wel goed is weggekomen met het behoud van het eredivisieschap”, zegt Melchert. „Als je ziet wat er allemaal is misgegaan, mogen ze niet mopperen.”

Daartegenover staat volgens Melchert het respect voor de Twentefans. „De supporters kunnen hier helemaal niets aan doen. Je bent altijd afhankelijk van het beleid van het bestuur. We komen als Excelsior best graag bij Twente. De mensen zijn er vriendelijk, de ontvangst is hartelijk en ze hebben fantastische broodjes beenham.”

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
18:30
FC TwenteTWE
away logo