Volledig scherm
Drie van de vijf trainers: Abdi Hassan (midden), Kris Kempers (links) en Roy de Vos. © Frans Nikkels

5 trainers FC Twente eisen baan terug

ENSCHEDE - Vijf voormalige jeugdtrainers van FC Twente staan woensdagavond in Zeist in een arbitragezaak tegenover hun oude werkgever. Het vijftal eist zijn oude baan in de opleiding terug, omdat er volgens de mannen sprake was van een mondeling akkoord.

De vijf zijn Kris Kempers, Abdi Hassan, Frank de Jong, Jesper Holdijk en Roy de Vos.

Functioneringsgesprekken
„Wij hebben vorig seizoen meerdere functioneringsgesprekken gehad met het toenmalige hoofd opleiding Dennis Bekking”, vertelt Kempers. „Wij hebben destijds de toezegging gekregen dat onze contracten verlengd zouden worden en dat is later bevestigd in een gesprek met Ted van Leeuwen. Het moest alleen nog geformaliseerd worden, maar dat is nooit gebeurd. Ik heb vier keer een mail van personeelszaken gekregen, waarin stond dat het allemaal geregeld zou worden, maar een dag nadat bekend werd dat Twente in de Jupiler League terecht zou komen, kregen we een bericht van Onno Jacobs dat er geen plek meer voor ons was.”

'Kamp van Bekking'
De opengevallen plekken in de opleiding zijn inmiddels al opgevuld door andere trainers. „Daar hebben we Twente meerdere keren voor gewaarschuwd. Zo van denk eraan: jullie hebben nog altijd vijf trainers in dienst”, zegt Kempers. Kempers gelooft niet dat er voor hem geen plek meer is omdat hij tot het zogenaamde kamp van Bekking behoorde. Bekking lag slecht bij een deel van de opleiding. Binnen de opleiding was sprake van twee kampen. Na het vertrek van Bekking naar Go Ahead Eagles nam Michel Jansen zijn plek in en een van zijn eerste taken was het scheppen van een betere arbeidssfeer op de werkvloer. „Ik geloof niet dat ik nu slachtoffer ben van een grote schoonmaak”, zegt Kempers. „Ik heb acht jaar bij Twente gewerkt en daarvan maar twee jaar bij de opleiding. Ik heb voor de komst van Dennis Bekking ook onder Michel Jansen gewerkt, dus daar heeft het niets mee te maken. Het is een financiële kwestie.”


De inzet van de vijf trainer is duidelijk. „Wij hoeven geen afkoopsom, daar is het ons niet om te doen. Wij willen alleen onze toegezegde baan terug”, aldus Kempers.

Rechtsgeldig
Volgens Twente is alles volgens de regels verlopen, zo laat woordvoerder Richard Peters weten. „Wij vinden dat de contracten rechtsgeldig ten einde zijn gekomen, maar het is natuurlijk nooit goed dat het tot een arbitrage moet komen. We vinden het verder op dit moment niet juist om er inhoudelijk meer over te zeggen.”

Er komt vanavond nog geen uitspraak.