Volledig scherm
© Reinier van Willigen

6 treffers FC Twente in eerste oefenduel

ENSCHEDE - Na alle problemen en onzekerheden werd er zaterdagmiddag eindelijk weer eens over voetbal gesproken bij FC Twente. De club trapte de voorbereiding op het 50ste seizoen in de eredivisie af met een oefenwedstrijd bij het jubilerende EMOS.

Voor zo'n 1500 toeschouwers werd het tegen de jubilerende Enschedese vierdeklasser een zuinige 6-0 zege. Bij rust was het nog maar 1-0. De eerste treffer van het seizoen kwam op naam van Joachim Andersen.

Succesvol
Ninos Gouriye, die deze weken zijn conditie op peil houdt bij zijn oude club, was met twee doelpunten het meest succesvol. In de eerste helft speelde Twente met de meest bekende spelers. Na rust kwamen vooral de jongelingen in actie. Daarbij zaten ook enkele spelers die onlangs de overstap hebben gemaakt naar de beloften van Twente.

Opstelling FC Twente eerste helft: Stevens, Schmidt, Andersen, Bijen, Van der Lely, Mokotjo, Ebecilio, Ede, Holscher, Børven, Da Cruz (George).
Opstelling FC Twente tweede helft: Stevens, R.Jensen, Katsikas, Ben Amar, Ter Avest, De Jager, Soumaoro, Vankan, Oosterwijk, F.Jensen, Gouriye.

Doelpunten Twente: Andersen, Gouriye (2x), Vankan, Benamar, De Jager.

Volledig scherm
© Reinier van Willigen
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Reinier van Willigen