Volledig scherm
© BSR Agency

Achtste finales in zicht voor FC Twente Vrouwen na ruime uitzege

UWCLSANKT PÖLTEN - De voetbalsters van FC Twente hebben woensdagavond, in de eerste ronde van de Champions League, wel heel gemakkelijk gewonnen van Sankt Pölten. De ploeg van trainer Tommy Stroot leidde bij de Oostenrijkse kampioen al binnen een half uur met 3-0. Na rust werd de thuisploeg sterker en maakte het nog twee treffers, maar gezien Twente ook nog een vierde goal maakte lijkt de return van 25 september in Enschede een formaliteit.

Blunder en fraaie treffer

Twente begon niet eens zo sterk. De eerste dreiging kwam van de thuisploeg. Maar daarna, na een blunder van de Oostenrijkse keepster, namen de bezoekers uit één kans al snel de leiding. Uit een voorzet van Ashleigh Weerden, waarbij de keepster van Sankt Pölten volledig misgreep, kon spits Fenna Kalma de bal uit de kluts tussen twee speelsters binnen tikken: 0-1. Na de openingstreffer drong Twente steeds meer aan en na een aantal kansen op rij was het Weerden die wederom vanaf links op avontuur ging. De buitenspeelster won een luchtduel en dit keer vuurde ze rechtstreeks op doel. Het leverde een schitterende treffer op: 0-2.

Volledig scherm
Fenna Kalma scoorde na 28 minuten vanaf de stip de 0-3. © BSR Agency

Tweede helft spannender

Nog binnen het half uur werd het ook 0-3. Kalma mocht aanleggen vanaf de stip, nadat Bente Jansen in het strafschopgebied onderuit was gehaald. In de tweede helft knokte Sankt Pölten zich terug en was het mede aan keepster Daphne van Domselaar te danken dat het geen 1-3 werd. Een kwartier voor tijd kopte Fenna Kalma desondanks uit een rebound de 0-4 binnen, nadat Davinia Vanmechelen de lat had geraakt.

Twee tegengoals

Met die marge van vier bleef de thuisploeg strijden. Dat werd beloond: Sankt Pölten scoorde twee keer in twee minuten. Zo deelden de Oostenrijkers toch nog twee tikjes uit. De return in Enschede is zeker nog niet gespeeld, maar met deze uitgangspositie moet het raar lopen wil Twente niet de volgende ronde bereiken.

Sankt Pölten - FC Twente 2-4 (0-3).

Score: 10. Kalma 0-1, 22. Weerden 0-2, 29. Kalma 0-3 (pen.), 75. Kalma 0-4, 82. Scharnbröck 1-4, 84. Giesen 2-4 (e.d.).

FC Twente: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Darnoud (76. Altelaar), B. Jansen, Van den Goorbergh, Vanmechelen (89. Peddemors), Weerden, Kalma, R. Jansen (79. Ellouzi).

1Twente sprak donderdagmiddag met speelster Fenna Kalma, die driemaal scoorde. Beluister het interview hieronder terug.