Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Afscheidsfeestje FC Twente voor weggestuurde manager

ENSCHEDE - De stadionmanager was bij FC Twente in mei van de ene op de andere dag persona non grata. De club beschuldigde hem van computerinbraak en deed aangifte. Maar deze maand werd hij alsnog door de club uitgezwaaid in De Grolsch Veste.

Technisch en commercieel directeur Jan van Halst sprak de Enschedeër op een feestelijke bijeenkomst toe. Dat gebeurde in het stadion waar meerdere medewerkers tegelijk afscheid namen. Op Facebook is op een foto te zien hoe Van Halst de gewezen manager in het zonnetje zet. Maar wat dit vrolijk afscheid betekent voor de aangifte tegen de 50-jarige man wegens het hacken van pc's is onduidelijk. Een woordvoerder van het openbaar ministerie zegt 'dat het onderzoek naar de gang van zaken bij FC Twente nog gaande is'. Zij kan echter niets zeggen over de aangifte tegen de man, en evenmin of dat lopende onderzoek zich op de ex-manager richt.

Correct afgewikkeld
FC Twente gaat niet in op vragen over de aangifte en of die mogelijk is ingetrokken. Woordvoerder Richard Peters in een schriftelijke verklaring: 'We hebben enkele weken geleden de collega's de mogelijkheid geboden afscheid te nemen van een aantal oud-medewerkers, onder wie de manager. Dit betrof een interne aangelegenheid. Zijn vertrek is arbeidsrechtelijk correct afgewikkeld'.

Wat 'correct afgewikkeld' betekent legt Peters niet uit. Advocaat Robin Kötter, die de ex-stadionmanager in het conflict arbeidsrechtelijk bijstond, doet evenmin mededelingen. Hij zegt alleen dat hij 'het dossier al gesloten heeft'.

Mooie tijd
De man zelf plaatste over het afscheid iets op Facebook, maar geeft desgevraagd geen toelichting. Op Facebook schrijft hij bij de vrolijke foto's: 'Afscheid nemen bestaat niet. Wel de poort openen naar nieuwe uitdagingen. Collega's bedankt voor de mooie tijd!' Daar laat hij het bij.

Eerherstel
Zijn advocaat Hans Speijdel, die hem gaat bijstaan in een eventuele strafzaak: 'Zo'n feestelijk afscheid duidt op een eerherstel, zou je denken'. Speijdel zegt van het OM, 'ondanks meerdere verzoeken', niets te hebben vernomen. De gewezen stadionmanager heeft, vertelde Speijdel eerder al, steeds ontkend dat hij zich schuldig maakte aan het hacken van pc's bij de club. Hij heeft evenmin, zoals werd gesuggereerd, documenten gelekt die FC Twente konden schaden.