Volledig scherm
© ANP

Ajax aast op Hakim Ziyech

ENSCHEDE - Ajax gaat de komende dagen alsnog een poging wagen Hakim Ziyech naar Amsterdam te halen. Vorige week liet directeur spelerszaken Marc Overmars nog weten dat de komst van de speler van FC Twente niet meer aan de orde was omdat Ajax genoeg middenvelders in de selectie heeft.

Dat was nog voordat Ajax twee keer achter elkaar verloor. Eerst van Willem II in de eigen Arena en midweeks op een beschamende wijze in de voorronde van de Champions League tegen het Russische FK Rostov. Dat heeft de druk op de clubleiding flink opgevoerd om alsnog een miljoenenaankoop te presenteren. De achterban verwacht nog een grote naam. Voor Ajax is de transfersom geen enkel probleem. De Amsterdammers hadden al een dikgevulde bankrekening en verkochten de afgelopen transferperiode ook nog eens spits Arek Milik (32 miljoen, Napoli) en keeper Jasper Cillessen (14 miljoen naar FC Barcelona).

Middenveld
Het middenveld van Ajax mist overduidelijk een speler met creatieve ingevingen. Ziyech, één van de beste spelers van de eredivisie heeft die gave wél, al speelt hij bij Twente vooral voorin vanaf de rechterkant.

Transfergeruchten
Hoewel het vlak voor de deadline nog altijd niet tot de verwachte transfer is gekomen, gaan ze bij Twente er nog steeds vanuit dat Ziyech voor het sluiten van de transfermarkt (komende donderdag) vertrekt. Over de interesse van Ajax, hult de club zich in stilzwijgen. ,,Voor de wedstrijd tegen Sparta (vanavond, red,) reageren wij niet op transfergeruchten. Op dat duel is onze focus op gericht'', aldus woordvoerder Richard Peters.

Technisch-manager Ted van Leeuwen liet eerder deze week weten dat Twente zich niet laat opjagen door de tijd. ,,Wij weten precies wat we onder de streep willen overhouden en daar wijken wij niet vanaf.'' Mede door de garantstelling van investeerders hoeft Twente zijn sterspeler niet per se te verkopen, al zijn de miljoenen uiteraard meer dan welkom. Overigens gaat veertig procent van de totale transfersom naar andere partijen, zoals zijn oude club Heerenveen en het kamp van Ziyech zelf.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo