Volledig scherm
© Ajax.nl / Louis van de Vuurst

Ajax presenteert nieuwe aanwinst Hakim Ziyech

ENSCHEDE/AMSTERDAM - Hakim Ziyech is dinsdagavond gepresenteerd als nieuwe speler van Ajax. In de Amsterdam ArenA poseert de nieuwe aanwinst van de club met directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar én zijn nieuwe tenue.

Ziyech maakt voor elf miljoen euro de overstap van FC Twente naar Ajax, zo bevestigen de Amsterdammers. De 23-jarige international van Marokko tekent een contract van vijf seizoenen bij de club en gaat in Amsterdam gaat Ziyech spelen met rugnummer 22.

'Iets nieuws nodig'
"Hoe dat voelt? Heerlijk”, liet de middenvelder na de ondertekening van zijn contract weten bij FOX Sports. Het feit dat Ajax hem eerst niet nodig leek te hebben, maar daarna alsnog serieus werk maakte van zijn transfer, deed de voormalige spelbepaler van FC Twente weinig tot niets. "Het is mij uitgelegd. Wat dan? Dat is iets tussen de directie en mij.”

Ziyech, die bij diverse clubs flink in de belangstelling stond, gaf eerlijk toe dat hij er bij FC Twente geen zin meer in had. "Soms heb je iets nieuws nodig. Dat heb ik nu. Ik heb de beste keuze gemaakt. Ik ben gehaald voor het middenveld. Maar als ik aan de rechterkant wordt gezet, doe ik ook mijn best. Wanneer het seizoen geslaagd is? Als we kampioen worden.”

FC Twente
FC Twente houdt naar eigen zeggen 8 miljoen euro over aan de overgang. Dat geld wordt niet gebruikt om nieuwe spelers te halen maar voor de verdere financiële gezondmaking van de club. Volgens commercieel directeur Jan van Halst was de transfer van Ziyech dan ook onvermijdelijk. „Het is jammer dat hij vertrekt, maar voor de club zijn de transferopbrengsten gewenst.”

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo