Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Pro Shots

Akkoord met gemeente: FC Twente kan verder

ENSCHEDE - Na wekenlang onderhandelen hebben FC Twente en de gemeente Enschede een akkoord. Door helpende hand van de gemeente en een miljoeneninjectie van investeerders, gaat de club niet failliet. Er is zelfs geld voor nieuwe spelers.

FC Twente hoeft twee jaar lang geen rente en aflossing te betalen op een gemeentelijk lening en na de vakantie gaan club, investeerders, schuldeisers en gemeente werken aan een plan voor schuldsanering. Met het opschorten van rentebetaling en aflossing komt Enschede de club de komende twee jaren in totaal met 4 miljoen euro tegemoet. Een dertigtal Twentse bedrijven komt nu ook met miljoenen over de brug. Dit laatste stelt de club in staat om de selectiegroep te versterken.

Extra garantstelling 

De eis van de sponsors was aanvankelijk, dat de gemeente ook nog een extra garantstelling van 7 miljoen zou afgeven. Daar is politiek geen draagvlak voor. Enschede heeft Twente al 17 miljoen geleend en staat daarnaast voor 8,4 miljoen garant. 

Het gesteggel over de extra garantstelling heeft zes weken geduurd – een periode waarin de club financieel vrijwel niet in staat was om spelers te halen. De investeerders hebben hun eis voor de extra garantstelling van de gemeente uiteindelijk laten vallen.