Ola John - hier in de Twentse derby in duel met Lerin Duarte -is de laatste speler van regionale bodem die voor geld werd verkocht. Hij ging voor ongeveer 9 miljoen euro van FC Twente naar Benfica.
Volledig scherm
PREMIUM
Ola John - hier in de Twentse derby in duel met Lerin Duarte -is de laatste speler van regionale bodem die voor geld werd verkocht. Hij ging voor ongeveer 9 miljoen euro van FC Twente naar Benfica. © Emiel Muijderman

Amateurclubs sturen brandbrief naar FC Twente en Heracles

ENSCHEDE/ALMELO - Zeven amateurclubs hebben in een brandbrief aan FC Twente en Heracles laten weten dat ze zich grote zorgen maken over de nieuwe voetbalacademie. De verenigingen vragen zich af of beide BVO’s wel voldoende prioriteit aan het opleiden van het Twentse talent willen geven. 

Bij de verenigingen die de noodklok luiden zit ook de grootste van het oosten, die al jaren de meeste spelers aflevert bij de opleiding van FC Twente: Quick’20. De andere clubs die zich hebben verenigd zijn Losser, SDC’12, Bon Boys, WVV’34, Sportclub Neede en Grol. Volgens de briefschrijvers worden de zorgen ook door andere grote amateurclubs gedeeld, maar die willen nog even wachten op de officiële bekrachtiging voordat men wil reageren.