Volledig scherm
Emil Berggreen © FC Twente

Berggreen wil bij FC Twente van zijn ballast af

ENSCHEDE - Met een prikkelend filmpje op social media presenteerde FC Twente de nieuwste aanwinst Emil Berggreen. De Deen moet de nieuwe aanvalsleider worden van de Enschedese club. De grote vraag is alleen hoe het met zijn fysieke gesteldheid is, want Berggreen ‘scoorde’ in de voorbije twee jaar meer blessures dan doelpunten. 

Het komt niet zo vaak voor dat een club in een persbericht vermeldt dat ‘een speler door onze medische staf zwaar door de molen is gehaald.’  Het zijn de woorden van technisch directeur Ted van Leeuwen en ze stonden woensdagavond te lezen op de eigen clubsite. Om daar vervolgens aan toe te voegen dat ‘hij volledig fit is verklaard'.  Aan de kwaliteiten van Berggreen werd in Duitsland nooit getwijfeld, maar in de media werd hij na een tijdje als een groot mysterie neergezet, omdat hij van de ene in de andere blessure viel. Zijn medisch dossier puilt uit.  

Volgens Van Leeuwen is dat ook de reden dat hij bij Mainz in de  Bundesliga niet uit de verf is gekomen. Vier goals in veertien duels: dat was zijn oogst in twee jaar tijd. Berggreen mocht dan ook transfervrij weg bij de club en smacht nu naar een omgeving waar hij helemaal, en zonder ballast, op zijn 26ste weer opnieuw kan beginnen. ,,Normaal gesproken hadden wij met onze mogelijkheden ook nooit aan zo'n speler kunnen komen",  zegt Van Leeuwen.

Donderdag zal hij zich voor het eerst melden bij de club en dan zal ook duidelijk worden van hoe ver hij precies moet komen. ,,Hij heeft keihard aan zijn herstel gewerkt, nu moet hij nog wat ritme opdoen. We zullen hem moeten opbouwen", aldus Van Leeuwen, die in een fitte Berggreen niet alleen een aanwinst voor FC Twente ziet, maar voor de gehele eredivisie.