Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Beroepscommissie doet nog geen uitspraak over FC Twente

ENSCHEDE - FC Twente krijgt maandag nog geen duidelijkheid van de beroepscommissie van de KNVB. De Enschedese club ging in hoger beroep tegen de uitspraak van de licentiecommissie om de club te laten degraderen naar de Jupiler League.

FC Twente diende vorige week een beroepschrift in bij de KNVB. De beroepscommissie moet binnen twee weken met een uitspraak komen. De uitspraak wordt wel deze week verwacht.

Zijden draadje
De club blijft daarmee langer in onzekerheid over het voortbestaan, dat aan een zijden draadje hangt. Twente bereidt inmiddels een faillissement voor, dat volgens de club onontkoombaar is als degradatie naar de Jupiler League een feit wordt.

Twente heeft een schuldenlast van zo’n 80 miljoen: 50 miljoen langlopende schulden en 30 miljoen kortlopend. Als er volgend jaar Jupiler League moet worden gespeeld dalen de inkomsten naar 20 miljoen per jaar.

Maar volgend seizoen is alleen al 25 miljoen nodig om de club draaiende te houden met alle verplichtingen die er nu zijn. Dat, gecombineerd met de schuldeisers die per direct geld terugeisen maken een faillissement vrijwel onontkoombaar, tenzij de beroepscommissie alsnog besluit FC Twente voor de eredivisie te behouden. Mocht dat niet gebeuren, dan overweegt de club als laatste noodsprong toch nog in beroep te gaan tegen het besluit van de rechter. Ook die stap wordt deze dagen voorbereid door de juristen van FC Twente.