Volledig scherm
PREMIUM
Jari Oosterwijk of FC Twente celebrates 1-0 with Oussama Assaidi of FC Twente, Aitor Cantalapiedra of FC Twente, Matthew Smith of FC Twente, Javier Espinosa of FC Twente, Peet Bijen of FC Twente © BSR Agency

Bijen: ‘Het zou een anticlimax zijn als we vrijdag kampioen worden’

ENSCHEDE - Het nieuws dat de kampioenswedstrijd op het jeugdcomplex van Ajax vrijdag niet doorgaat, overvalt supporters en spelers van FC Twente. “Maar het is niet anders”, vindt aanvoerder Wout Brama. “Ik hoop dat Sparta vrijdag wint”, zegt Peet Bijen.

Wout Brama is in München, waar hij net is behandeld aan zijn achillespezen. “Ik hoorde het 10 seconden geleden”, reageert de aanvoerder van FC Twente. Het is niet anders, vindt hij. “We moeten hier als groep mee omgaan, het ligt buiten onze macht. Vanaf nu richten we ons op maandag.” Dan speelt de ploeg in de eigen Veste tegen Jong AZ en kunnen de eigen fans er wel massaal bij zijn. Op De Toekomst, waar Jong Ajax speelt, was plek voor slechts 185 uitsupporters.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: