Peet Bijen in duel met Jean-Christophe Bahebeck.
Volledig scherm
Peet Bijen in duel met Jean-Christophe Bahebeck. © ANP Sport

Bijen na debacle in Utrecht: ‘Dit mag niet gebeuren’

UTRECHT – FC Twente stapelde zondagmiddag kans op kans in Utrecht, was bovenliggend, kwam terecht op voorsprong in de tweede helft, maar verloor toch. Een dramatische slotfase kostte de Tukkers de kop. Peet Bijen reageerde voor de camera van FOX Sports koel. ,,Dit mag niet gebeuren, maar dit duel geeft toch vertrouwen.”

De aanvoerder van de Tukkers erkende dat FC Twente sterker speelde dan de thuisploeg. ,,We waren bovenliggend. We stonden ook goed de hele wedstrijd. De voorsprong was terecht en we kregen daarna ook kansen op meer in de omschakeling. Dan speelt alleen toch die oude voetbalwet weer op”, baalt de Hengeloër.

FC Twente had zichzelf een geweldige dienst kunnen bewijzen. Bij een zege waren de Enschedeërs op dertig punten gekomen en was de afstand tot plek 16 gegroeid naar acht punten, maar dat werd in drie minuten allemaal weggegeven. ,,Je moet hier minimaal een punt pakken. Ondanks de nederlaag ben ik al lang blij dat we goed begonnen en dat we de lijn van vorige week hebben doorgetrokken. Dit geeft vertrouwen voor de komende duels.”