Volledig scherm
VOLENDAM, 07-12-2018 , Volendam - Twente , Dutch Football , Kras Stadion , season 2018 / 2019 , Keuken Kampioen Divisie , Twente player Peet Bijen dejected after (1-1) during the match Volendam - Twente (1-2) © Rob Romer

Bijen toegezongen in Volendam: ‘Zong zelf altijd voor Majstorovic en Wielaert’

VOLENDAM – Peet Bijen was vrijdagavond de matchwinner in Volendam. FC Twente gaf een voorsprong weg, maar door een late treffer van de Hengelose verdediger won FC Twente alsnog. Bijen was na de wedstrijd het middelpunt van de Twente feestvreugde en werd luidkeels toegezongen door de ongeveer 1500 Tukkers in Volendam.

Doorgaans is het altijd Wout Brama die wordt toegezongen door de Twentse aanhang. Dat was in Volendam vrijdagavond niet anders. Na de ereronde kwam Peet Bijen echter naar voren en toen zong de volledige korte zijde voor de verdediger. ,,Echt geweldig. Normaal zingen ze altijd voor Wout. Dat deuntje klinkt ook wat lekkerder. Vroeger zong ik als jonge jongen zelf altijd op de tribunes voor spelers als Majstorovic, Wielaert en Wisgerhof. Heel mooi dat supporters nu over mij zingen”, vertelt de verdediger met een grote lach.

Ruimte

FC Twente speelde een acceptabel eerste uur aan De Dijk. De treffer van Wout Brama was ook meer dan terecht, maar een kwartier voor tijd leek het alsnog mis te gaan. ,,Zonde, want we speelden prima. Er lag veel ruimte op het veld en daar hadden we eerder gebruik van moeten maken. Klagen doe ik niet, want zelf de winnende maken is heerlijk.”

Fans

Toen Bijen vrijdag het veld voor het eerst betrad, moest hij even nadenken of FC Twente wel echt in Volendam speelde. ,,Het leek echt alsof we in Enschede speelden, aan alle kanten zaten fans. Het gekke was dat het uitvak helemaal leeg was, maar als je daarnaast keek was het een grote rode zee. Deze zege is het beste geneesmiddel na de nederlaag van vorige week.”