Volledig scherm
FC Twente doet een beroep op de hulp en steun van de supporters van de club. © Frans Nikkels

Brief FC Twente aan supporters

ENSCHEDE - De Raad van Commissarissen en het Management Team van FC Twente heeft een brief gemaild naar de besturen van de supportersclubs van de Enschedese club.

In het schrijven worden de fans opgeroepen mee te werken aan de nieuwe toekomst van FC Twente. 'We zitten als FC Twente echt in een heel moeilijke periode en daarbij helpt het niet dat we als club en supporters niet met elkaar in gesprek zijn.

Toekomst
De komende jaren zal FC Twente een nieuwe toekomst in gaan. Daarvoor is iedereen nodig. Jullie zijn als supporters daarbij nodig', aldus de brief.

Hieronder de brief:

Beste supporters,

In grote meerderheid hebben jullie laten weten een bijeenkomst met trainer, management team en bestuur niet te zien zitten komende vrijdag. Dat vinden we echt jammer. Natuurlijk begrijpen we de emotie die er is. En het was helemaal niet onze bedoeling dat we het allemaal nog een keer uitleggen. We willen graag in gesprek. We meenden er juist goed aan te doen met jullie de dialoog te zoeken. En laat volkomen duidelijk zijn; het moet komend seizoen anders en beter. Dat weet de trainer, dat weet de technische staf, dat weet het bestuur en dat weten alle supporters en sponsoren.

FC Twente is ONZE TROTS. Mede gelet op de financiële situatie is het de komende periode alle hens aan dek. Niets meer, niets minder. Daarom is het zo belangrijk dat we een nieuwe start maken. Volgende week bestaat FC Twente 50 jaar. Een feest is nu niet gepast, maar verschillende initiatieven om er wel positieve aandacht aan te besteden verdienen steun. De trainingen voor komend seizoen gaan ook weer beginnen. Als besturen van supportersverenigingen aangeven rust te willen wat betekent dat dan? Geen gesprek, geen sfeeracties, maar wat dan wel? Gedoe bij de trainingen/wedstrijden? Nog meer negatieve publiciteit. Dat zouden we toch samen moeten proberen te voorkomen.

Wij willen jullie vriendelijk vragen om onderling te overleggen en misschien dan alsnog in te gaan op de uitnodiging. We zitten als FC Twente echt in een heel moeilijke periode en daarbij helpt het niet dat we als club en supporters niet met elkaar in gesprek zijn. De komende jaren zal FC Twente een nieuwe toekomst in gaan. Daarvoor is iedereen nodig. Jullie zijn als supporters daarbij nodig.

Van harte hopen we dat jullie alsnog gehoor willen geven aan de uitnodiging en stellen het op prijs als jullie ons daarover vandaag willen berichten.

Met vriendelijke groet,
Raad van Commissarissen en Management Team

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement