Volledig scherm
Schreuder is tevreden over Cabral © Lars Smook

Cabral terug bij eerste selectie FC Twente

HENGELO - Er was vorige week geen plaats voor hem op het trainingskamp, maar Jerson Cabral is voorlopig teruggekeerd in de eerste selectie van FC Twente. Het is de beloning voor zijn goede instelling.

Andere situatie

Voor de goede orde: hij mag nog steeds weg en de kans dat dat alsnog gebeurt is heel reëel. Maar toch is er wel degelijk iets veranderd in de situatie rond Jerson Cabral, die na een verhuurperiode bij Willem II drie weken geleden terugkeerde bij Twente. Zonder enig perspectief, daar was iedereen het wel over eens. Cabral was er alleen, omdat hij een 1-jarig contract had en nog geen nieuwe club had gevonden. Club en speler waren tot elkaar veroordeeld, niet meer en niet minder.

Goede werkhouding

Maar waar men een nukkige speler verwachtte, verraste Cabral de staf vanaf de eerste dag. Op zijn werkhouding op de trainingen en de wedstrijden viel helemaal niets aan te merken. Cabral was niet alleen vaak dreigend met zijn acties, hij was ook niet te beroerd om verdedigend vele meters af te leggen.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Kyle Ebecilio, die de strijd zichtbaar heeft opgegeven nu hij niet meer in de plannen van Schreuder voorkomt.
Vorige week wilde de staf alleen met de spelers op trainingskamp die straks de kern van de eerste selectie vormen. Dus trainde Cabral in die week met de beloften en sloot hij alleen op de wedstrijddagen aan.

'Traint en speelt prima'

Maar maandagmorgen stond de aanvaller opeens weer op het veld bij de eerste selectie. Het is de beloning voor zijn getoonde instelling, aldus Schreuder. „Hij traint en speelt prima”, aldus zijn grootste criticaster van weleer.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement