Volledig scherm
© Lars Smook

CDA kijkt of heropening van supportershome Vak-P mogelijk is

ENSCHEDE - Is er een mogelijkheid om de sluiting van het supportershome van Vak-P ongedaan te maken? Dat vraagt raadslid Mart van Lagen (CDA) zich af.

De partij heeft het gemeentebestuur schriftelijke vragen gesteld over het supportersvereniging van Vak-P in De Grolsch Veste. Het CDA wil van portefeuillehouder burgemeester Onno van Veldhuizen met name weten of hij bereid is om heropening van het supportershome toe te staan.

Vrijspraak

Mart van Lagen, gemeenteraadslid en supporter van FC Twente, stelt zijn vragen naar aanleiding van de recente vrijspraak van de laatste van drugshandel verdachte Vak-P’er. De rechtszaken rond de vermeende cokehandel volgden op de inval in en sluiting van het supportershome van Vak-P in april 2017 tijdens en na de  competitiewedstrijd tegen PSV.

Inval

Van Lagen wil weten of Van Veldhuizen na de vrijspraken nog steeds achter de inval van ruim twee jaar geleden staat. Het CDA-raadslid stelt vast dat Vak-P sindsdien ‘dakloos’ is en door de noodgedwongen sluiting inkomsten mist en schade lijdt. Van Lagen vraagt daarnaast of de gemeente heropening van het home wil overwegen, inclusief het schenken van alcohol.

Grote waarde

De CDA’er beschouwt Vak-P als een vereniging die leden uit alle lagen van de samenleving verbindt en vindt de supportersclub met grote sfeeracties van grote waarde voor FC Twente. Hij wil weten of Van Veldhuizen die mening deelt. Van Langen vraagt zich af wat de gemeente vanaf de inval in april 2017 heeft ondernomen om tot een oplossing met Vak-P te komen.

De gemeente zal de vragen van Van Lagen binnen drie weken beantwoorden.

Poll

CDA: kijk of heropening supportershome Vak-P mogelijk is

  • Goede zaak, het home is van grote waarde voor FC Twente (53%)
  • Dicht laten, het home is een broeinest voor criminaliteit (20%)
  • Eerst evalueren en een plan maken, om herhaling te voorkomen (27%)
3079 stemmen