Volledig scherm
PREMIUM
Tommy Stroot aan het werk op het trainingsveld van Achilles'12, in Hengelo. De voorbereiding zit erop, vandaag begint het echte werk in het voorportaal van de Champions League. © Reinier van Willigen

Champions League van start: de lat ligt hoog voor FC Twente Vrouwen

ENSCHEDE - Een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League is de onvoorwaardelijke inzet voor FC Twente Vrouwen in de voorronde, die vanavond in Goor en Enschede begint.

Quote

De algemene verwach­ting is dat wij het even halen

Tommy Stroot

Trainer Tommy Stroot weet dat het verwachtingspatroon hoog is. Dat iedereen ervan uitgaat dat FC Twente 'gewoon' winnaar wordt van de poule met FC Alashkert uit Armenië, Besiktas uit Turkije en het Poolse Górnik Leczna. Het zijn tegenstanders die nauwelijks tot de verbeelding spreken. Dat is ook de valkuil.

"De algemene verwachting is dat wij het even halen", aldus de coach. "Ajax kwam als kampioen de laatste twee jaar probleemloos door de voorronde, wij daarvoor ook. Dus is het logisch dat de buitenwereld ervan uitgaat dat wij ons ook plaatsen voor het hoofdtoernooi. Maar het is nooit vanzelfsprekend, zo simpel is het niet. We moeten het eerst doen."