Volledig scherm
Chinedu Ede. © pro shots

Chinedu Ede vindt nieuwe club in Thailand

ENSCHEDE - Aanvaller Chinedu Ede heeft een nieuwe club gevonden in Thailand. De scheidend FC Twente-speler gaat naar Bangkok United FC.

De 30-jarige Duitser kwam in 2015 naar Enschede. Daarvoor speelde hij onder meer voor Hertha BSC, MSV Duisburg en Mainz 05 in zijn vaderland. Een onbetwiste basisspeler wist hij in zijn jaren bij FC Twente nooit te worden. In totaal kwam hij tijdens 48 eredivisieduels in actie voor de Enschedeërs.

Ede tekende vandaag een contract bij het Thaise Bangkok United. Die ploeg staat op de helft van de nationale competitie op de zevende plek.

  1. FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    ENSCHEDE - Wat is dat toch met de wedstrijden tussen Eindhoven en FC Twente dit seizoen? Bij de eerste confrontatie in de herfst scoorde Eindhoven diep in de blessuretijd de luid bejubelde gelijkmaker en sloegen ze in het Enschedese kamp bijkans de kleedkamer kort en klein. Vrijdagavond was het andersom. Dit keer was het de beurt aan Twente om in de 94ste minuut genadeloos toe te slaan (1-0). Het gevolg: ongekende feesttaferelen bij Twente en diepe frustratie bij Eindhoven.