Volledig scherm
© Wim Corduwener

Chris David van FC Twente naar Go Ahead Eagles

DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Chris David (22). De middenvelder komt over van FC Twente en tekent in Deventer een contract voor twee seizoenen.

Als jeugdspeler van FC Twente werd David in 2010 verkozen tot beste B-junior van Nederland.

Fulham
Begin januari 2013 maakte hij de overstap naar het Engelse Fulham FC. Op zaterdag 4 januari liet trainer René Meulensteen hem debuteren voor Fulham. Hij gaf in het FA Cup-duel met Norwich City (1-1) de assist op aanvaller Darren Bent. Op 11 mei 2014 debuteerde David in de Premier League, in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace FC. In de slotfase zorgde hij met een raak schot van buiten het zestienmetergebied voor de 2-2-eindstand.

Amsterdam
David is geboren in de Bijlmer in Amsterdam, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Enschede. Hij begon daar met voetballen bij Victoria'28 en maakte vervolgens de overstap naar Sportclub Enschede. Hierna werd David opgenomen in de jeugdopleiding van FC Twente.

Selectie
In het seizoen 2011/2012 werd hij met Jong FC Twente kampioen van de eredivisie van de beloften. In december 2011 nam toenmalig hoofdtrainer Co Adriaanse hem mee met de selectie van FC Twente naar de Europa League-wedstrijd tegen Wisla Kraków. Toen Steve McClaren de hoofdtrainer werd van FC Twente, kreeg hij geen kansen meer op speeltijd bij de eerste selectie.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement