Volledig scherm
PREMIUM
Haris Vuckic juicht nadat hij FC Twente op een 2-1 voorsprong heeft gezet. © BSR Agency

Collectief van FC Twente wint het van de individuen van FC Utrecht

ENSCHEDE - FC Twente is een vechtmachine geworden. Zondag boekte de ploeg de eerste thuiszege, en wat voor één. Het collectief van Twente was sterker dan het individu van FC Utrecht: 3-1.

Pal na de wedstrijd maakte de uitslagendienst van LiveScore het nog iets mooier dan het al was. Volgens de populaire app mocht FC Twente zich om 14.00 uur de koploper noemen van de eredivisie. Een foutje, dat in Enschede lachend werd begroet. Toen aan het eind van de zondagavond de balans van de vijfde speelronde was opgemaakt, vonden de Tukkers zich terug in de subtop van de ranglijst. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.