Volledig scherm
PREMIUM
Wout Brama baalt: de teruggekeerde aanvoerder voelt het onheil naderen. © BSR Agency

Controleur Brama is opeens een pendelaar geworden

ROTTERDAM - De beste en gevaarlijkste speler zaterdag bij FC Twente was degene die voor het eerst sinds een half jaar weer op het veld stond. Toch kon ook Wout Brama de derde nederlaag op rij - bij Sparta (2-1) - niet voorkomen. 

De analist van FOX - Kees Kwakman - liet zijn bewondering regelmatig van de tribunes rollen. ‘Kijk daar gaat-ie weer, wat een slimme speler’.  De controleur als pendelaar. Dat hij dat op zijn 33ste nog een keer zou meemaken. Ooit een wedstrijd gezien waarin Wout Brama zo veel onderweg was, en zo vaak voor de bal was en in het strafschopgebied opdook als zaterdag op Het Kasteel?  „Iemand moet het toch doen?”,  was het veelzeggende antwoord van de routinier op de avond van zijn rentree in het elftal van FC Twente. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.