Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde. © Marco de Swart

De eerste divisie wordt hartstikke gezellig op de vrijdagavond

COLUMNENSCHEDE - Een FC Twente-supporter die een jaartje vrijwilligerswerk in een kolenmijn in China heeft verricht, zal goedkeurend knikken als hij straks weer boven de grond is en het competitieprogramma bekijkt. FC Twente-NEC, FC Twente-Roda JC, FC Twente-Cambuur, FC Twente-Go Ahead Eagles, FC Twente-Sparta, FC Twente-De Graafschap: dat wordt ongetwijfeld een mooi seizoen, zal-ie denken.

Maar als de beste man het stof heeft afgeklopt en het lampje op z’n helm aanzet, zal hij opeens tot z’n grote schrik doorhebben dat dit het programma is voor de eerste divisie het komend seizoen. En als hij de eerste schok te boven is, ziet hij dat Emmen-Almere City voor de eredivisie staat gepland (dit stukje is opgetikt tussen de twee duels van de play-offs in de nacompetitie, dus er zitten wel een paar aannames tussen).

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.