Volledig scherm
Wout Brama vierde zijn 250ste wedstrijd met het winnen van de periodetitel. © BSR Agency

De eerste van Mats is de 250ste van Wout Brama

OSS - Voor de één was het zijn 250ste wedstrijd in competitieverband voor FC Twente. Voor de ander zijn eerste. De Tukkers Wout Brama en Mats Wieffer beleefden vrijdagavond bij TOP Oss allebei een speciale avond.

Wout Brama heeft alles al zo’n beetje meegemaakt in Twentse dienst. Hij kent alle stadions van binnen en buiten. Voor Mats Wieffer is alles nog nieuw.  Hij is een eerstejaarssenior, die pas sinds kort met het eerste elftal mee traint. Wieffer maakte zijn officiële debuut dit seizoen in de beker tegen de amateurs van Noordwijk. Zijn korte optreden vrijdagavond in Oss was zijn eerste optreden in de competitie. Sommige hadden de allrounder misschien wel aan de aftrap verwacht, na alle blessures rechts achterin. Maar trainer Marino Pusic koos er voor om Peet Bijen daar neer te zetten. Wieffer kwam er in, drie minuten voor tijd, net na de 0-2 en voor alle tumult op en rond het veld. 

 Wieffer komt uit Borne en speelde voor NEO voordat hij in de opleiding van Twente terechtkwam. Hij is een middenvelder, die op meerdere plekken uit de voeten kan. Sinds vrijdag staat hij in alle officiële boeken. Zijn streekgenoot Wout Brama stond daar al geruime tijd in.

Volledig scherm
Mats Wieffer speelt zijn wedstrijden dit seizoen in het tweede elftal. © Lars Smook