Volledig scherm
© Pro Shots

De Graafschap: 'Van Oostveen moet niet voor zijn beurt praten'

DOETINCHEM - De Graafschap ergert zich aan de uitspraken die KNVB-directeur Bert van Oostveen dinsdag tegenover Voetbal International heeft gedaan. Van Oostveen stelde onder meer dat 'De Graafschap nergens recht op heeft'. Daarmee gaf hij aan dat De Graafschap geen enkele kans meer heeft op een plek in de eredivisie en ook geen recht heeft op financiele compensatie. De Graafschap wist door de 'zaak FC Twente' bijna een maand lang niet op welk niveau de club zou spelen.

Commercieel directeur Martine Zuil van De Graafschap stelt dat Van Oostveen niet voor zijn beurt moet praten. ,,Diverse toonaangevende juridisch experts op het gebied van sportrecht hebben inmiddels aangegeven, dat op grond van het complete traject, De Graafschap zeker een zaak heeft. Het zou de voetbalbond dan ook sieren om hier verder geen uitspraken meer op voorhand over te doen”, verwijst Zuil naar de uitspraken van Van Oostveen,

,,Gelet op het nog zeer recent doorlopen traject moeten de experts hier zich maar over buigen. Wij leggen ons er in ieder geval niet zo maar bij neer. Deze stellingname van ons is de uitkomst van dit hele proces en heeft draagvlak bij onze club en onze achterban. Daarom willen we eerst om tafel om te kijken hoe de KNVB ons tegemoet wil en kan komen. De uitkomst daarvan is leidend in onze vervolgstappen.”

Opvallend is dat Van Oostveen begin dit jaar zich ook al uitliet over de licentie van FC Twente. Ook al was de licentiecommissie van de KNVB toen nog volop bezig met de kwestie, desondanks haalde Van Oostveen hard uit naar de Tukkers. Volgens hem zou FC Twente 'Houdini en Hans Klok nodig hebben om de licentie te behouden'. Alhoewel de licentiecommissie en de voorzieningenrechter oordeelden dat FC Twente geen licentie voor de eredivisie meer verdiende, oordeelde de beroepscommissie van de KNVB anders en gaf de Enschedese club slechts een boete van 181.000 euro.

De Graafschap en Van Oostveen overleggen donderdag. Komt er voor de Doetinchemse club geen bevredigende oplossing, dan is de kans groot dat de Superboeren de KNVB voor de rechter slepen.