Volledig scherm
© ANP

De Graafschap ziet af van spoedappel: 'Verwijderen FC Twente nooit doel geweest'

DOETINCHEM - De Graafschap ziet af van een spoedappel bij het hof. De Doetinchemse club laat de bodemprocedure tegen de KNVB wel doorlopen.

De Graafschap had een kort geding tegen de voetbalbond aangespannen en een negentiende plek in de eredivisie geëist. Dat verzoek werd afgelopen vrijdag afgewezen door rechter Van Maanen.

FC Twente
“Daarnaast realiseren we ons dat een spoedappèl zomaar nog zou kunnen leiden tot schorsing van het besluit van de Beroepscommissie, waarmee FC Twente, en het complete Nederlandse voetbal, opnieuw met een groot probleem zou kunnen worden opgezadeld", schrijft de club in een statement op haar website. "We hebben bewust tot dusver ingezet op een 19e plaats, omdat het alsnog uit de Eredivisie laten verwijderen van FC Twente nooit ons doel is geweest.

Geen onzekerheid meer
Alhoewel Danny Snijders, de advocaat van de Superboeren, kansen zag bij een spoedappel, ziet de Achterhoekse club daar dus vanaf. "We willen niet dat de andere clubs en hun fans nog langer in onzekerheid verkeren'', zegt persvoorlichter Marc Teloh. "De bodemprocedure tegen de KNVB loopt overigens wel gewoon door."

Schadevergoeding
In die bodemprocedure, die wel een jaar kan duren, zal De Graafschap een schadevergoeding eisen van de KNVB. Nu De Graafschap afziet van verdere gerechtelijke stappen, is het nu definitief dat de club in de eerste divisie gaat spelen. De eerste wedstrijd is op vrijdag 5 augustus, thuis tegen FC Eindhoven.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo