De indrukwekkende stats van Dusan Tadic

ENSCHEDE – Dusan Tadic sloot het seizoen bij FC Twente af met een indrukwekkend rapport. Dat blijkt niet alleen uit het aantal assists (14) en goals (16) dat de Serviër voor zijn rekening nam.

Met 14 assist eindigt Tadic overigens wel op plek 1 in het eredivisie-klassement. Met zijn doelpuntentotaal neemt hij plek vier in op de topscorerslijst van Nederland. Tadic is wel de eerste niet-spits op de lijst.

Maar een andere statistiek zegt mogelijk nog meer. Dat is het aantal kansen dat Tadic creëerde voor zijn ploeg, bijgehouden door database squawka. Tadic wist 132 kansen te creëren voor FC Twente, waaronder dus 14 assists. Tadic staat in dat klassement huizenhoog aan kop in de eredivisie.

Zo was bij Ajax koploper wat betreft het aantal gecreëerde kansen Lasse Schöne met slechts 58 kansen. Bij Feyenoord kwamen Lex Immers en Graziano Pelle (beiden 57) niet in de buurt en bij PSV was Memphis Depay (85) koploper. Niemand kwam ook maar in de buurt van de stats van Tadic, die daarmee ook cijfermatig zijn waarde aantoont voor FC Twente en zijn invloed op het aanvalsspel.

In de TC Tubantia van dinsdag gaat Tadic zelf in op die cijferlijst en geeft hij uitleg over zijn mogelijke vertrek bij FC Twente na dit seizoen.